У Луцьку особливих діток вчили пекти піцу

19 Квітня 2017, 20:49
2073

Одна з луцьких піцерій разом зі священнослужителями Волинської єпархії Української православної церкви подбали про дозвілля малечі особливої долі. На третій день Великодніх свят діти та їх батьки вчилися готувати піцу. Разом смакували нею і спілкувалися, що для родин, де виховуються особливі дітки, надзвичайно важливо.

Як справжні професійні піцайоло – луцькі діти особливої долі надзвичайно серйозно готуються до першого у житті майстер-класу з випікання піци. Одягають кухарські фартухи, ковпаки, дехто робить селфі – і до роботи. Дорослі наставники вчать, як правильно розкачувати тісто, викладати начинку, аби піца вдалася на славу, - повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

Про дозвілля особливих дітей у Великодні свята подбали спільно власник піцерії Богдан Базелюк і священик Валентин Марчук. На майстер-клас із випікання піци вони запросили майже три десятки дітей і їхніх рідних.

Непідробні зацікавленість і азарт панували під час майстер-класу.  Діти готували кожен свою, іменну піцу.

– Це є спілкування, соціалізація, діти виходять зі свого простору, для чого і створили різні громадські організації, це дуже важливо для них, – каже голова ГО «Янголята» Юлія Поліщук.

А потім усі разом, за одним столом смакували  виготовленою власноруч вперше у житті піцою. І тішилися з того, що мають чудову нагоду зустрітися, поспілкуватися і подарувати один одному безліч чудових емоцій.

Ці діти — особливі, як і їх батьки. Вони талановиті, терплячі і життєлюбні. А ще вміють дивувати. Наприклад, учасники творчої студії «Аматори від янголят». Вихованці єдиної подібної в Україні, вони сьогодні  вирушають до Туреччини, аби взяти участь у Всесвітньому  фестивалі людей із аутизмом.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром