Лесі Українки: лучанам розкажуть про роман Чапая

03 Листопада 2015, 16:56
2775

У луцькій «Книгарні Є», що на вулиці Лесі Українки, відбудеться зустріч із мандрівником і письменником Артемом Чапаєм – він презентуватиме новий роман про мігрантів.

Книгу «Понаїхали» автор представить 11 листопада о 18:30, розповіли організатори репризи.

«Понаїхали» – це перша частина трилогії про місто Білий Сад та його мешканців, – пишуть у соцмережі  Facebook організатори. – Буденні проблеми, герої «списані» зі звичайних людей. Здається, що ти десь це все бачив і чув, можливо це твої сусіди?».

В анонсі твору коротко переказано зміст-інтрига роману: «поки нашого цвіту по всьому світу – Неньку заполонили мігранти. Хоч книга не про це, або не тільки про це. У місті Білий Сад Сергій Ткачук бореться з нелегалами в той час як батьки знаходяться на заробітках за кордоном. Типова українська сімя з типовими проблемами, але неймовірно цікаво зануритися у читання і «подружитися» з головними героями».

До слова, Артем Чапай – літературний псевдонім Антона Водяного. Він народився й виріс в Коломиї.

Півтора року мандрував Америкою. За результатами цієї тривалої подорожі написав свою першу книгу «Авантюра», що вийшла друком у 2008 році.

Друга книжка «Подорож із Мамайотою в пошуках України» стала результатом кількамісячної подорожі Україною. 2011 року ця книга потрапила до фіналу конкурсу Книга року Бі-Бі-Сі.

Через три роки виходить «Червона зона» – дебют Артема Чапая в суто художній літературі. Ця книга, як і попередня, також увійшла до фіналу конкурсу Книга року Бі-Бі-Сі.

У квітні 2015 року вийшла спільна з Катериною Сергацковою книга репортажів із Донбасу «Война на три буквы». По три репортажі з цієї книги як Чапая (вказано справжнє ім’я Антон Водяний), так і Сергацкової номіновано на міжнародну журналістську премію «Kurt Schork Awards».

Окремі оповідання та репортажі Чапая видано англійською, польською, чеською, словенською мовами.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром