Назвали причини виникнення аміачного смороду в місті
Нечистоти від цехів по забою худоби, стічні води цукрового заводу та діяльність цеху з виробництва біотехнічних елементів – найімовірніша причина неприємного запаху у місті.
Про це на оперативній нараді міського голови розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда у середу, 19 квітня.
Він зазначив, що з березня 2017 року в групу оперативного реагування «15-80» та інші виконавчі органи почали надходити звернення про різкий каналізаційний, іноді аміачний запах, який особливо відчувається у вечірній та нічний час.
На сморід скаржилися мешканці південно-західної частини міста – мікрорайону Вересневе, підшипникового заводу, вулиць Гнідавської, Потебні, Станіславської, Львівської.
За попередньою інформацією, неприємний запах може поширюватися через діяльність цеху з виробництва біотехнічних компонентів ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», який розміщений на вулиці Ранкова,1 та від очисних споруд цукрового заводу.
У відділі екології також стверджують – за попередніми дослідженнями можна зробити висновки, що сморід може також виникати від зливання автомобільними цистернами на поля фільтрації нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней.
Лабораторні дослідження повітря на території полів фільтрації показали перевищення гранично допустимих концентрацій аміаку ( у 5-12 разів) та сірководню.
Відтак, аби встановити джерела неприємного запаху та вжити необхідні заходи, Луцькрада звернулася до народного депутата України Ірини Констанкевич, Державної екологічної інспекції та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням надати дозвіл територіальним органам на проведення позапланової перевірки виробничої діяльності ПАТ «Гнідавський цукровий заод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія».
Софія СІЧКУН
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі