Назвали причини виникнення аміачного смороду в місті

19 Квітня 2017, 10:36
2853 Джерело: volynnews.com

Нечистоти від цехів по забою худоби, стічні води цукрового заводу та діяльність цеху з виробництва біотехнічних елементів – найімовірніша причина неприємного запаху у місті.

Про це на оперативній нараді міського голови розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда у середу, 19 квітня.

Він зазначив, що з березня 2017 року в групу оперативного реагування «15-80» та інші виконавчі органи почали надходити звернення про різкий каналізаційний, іноді аміачний запах, який особливо відчувається у вечірній та нічний час.

На сморід скаржилися мешканці південно-західної частини міста – мікрорайону Вересневе, підшипникового заводу, вулиць Гнідавської, Потебні, Станіславської, Львівської.

За попередньою інформацією, неприємний запах може поширюватися через діяльність цеху з виробництва біотехнічних компонентів ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», який розміщений на вулиці Ранкова,1 та від очисних споруд цукрового заводу.

У відділі екології також стверджують – за попередніми дослідженнями можна зробити висновки, що сморід може також виникати від зливання автомобільними цистернами на поля фільтрації нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней.

Лабораторні дослідження повітря на території полів фільтрації показали перевищення гранично допустимих концентрацій аміаку ( у 5-12 разів) та сірководню.

Відтак, аби встановити джерела неприємного запаху та вжити необхідні заходи, Луцькрада звернулася до народного депутата України Ірини Констанкевич, Державної екологічної інспекції та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням надати дозвіл територіальним органам на проведення позапланової перевірки виробничої діяльності ПАТ «Гнідавський цукровий заод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія».

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
19 Квітня 2017, 14:08
А ще з пивзаводу текло повз гаражі кооперативу на Франка 44 і стікало в р.Сапалаївку, досі якесь лайно на місточку і сморід.
19 Квітня 2017, 16:44
В очисні споруди зливають водії - підприємці, які мають автомобілі-цистерни, викачане лайно з туалетів, з вигрібних ям. Вони в цукрового заводу взяли в оренду частинуочисних споруд. на в’їзді поставили шламбауми
19 Квітня 2017, 23:50
Треба залучити до розшуків муніципальну поліцію.
20 Квітня 2017, 02:55
Це так БЮТ смердить
20 Квітня 2017, 11:45
ЦЕ СМЕРДИТЬ УКРОП.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром