Теремно: ставки потерпають від людської байдужості

18 Квітня 2017, 18:05
4312

Купи сміття та недопалків – Теремнівські ставки перебувають у занедбаному стані.

Теремнівські ставки – одна з небагатьох затишних місцин у Луцьку. Щоліта сюди їде сила-силенна людей, аби поніжитися на сонечку та покупатися в теплій водичці. Хоча не так давно ставки оновили та почистили, їхній стан на сьогодні дуже далекий від ідеального. Виною цьому є людська байдужість, адже відпочиваючі часто лишають після себе купу сміття, недопалків та порожніх пляшок – пише Таблоїд Волині.

Окрім того, хоча ставки й вважаються природоохоронною зоною, займатися їх благоустроєм не надто поспішають. Як результат, оновлений ставок потихеньку повертається до того ж стану, в якому стояв багато років поспіль.

Світлини із зображенням ставків надіслала Тетяна Залозна . У своєму листі пані Тетяна ділиться спогадами про те, якою гарною колись була водойма, та висловлює обурення тим, до якого стану її довели нині.

«Потривожу вас своїми спогадами і тугою за цим чудовим колись озером. Навколо росли чудові плакучі верби, які розгойдували нас на своїх прекрасних косах-гіллях. Парк навколо зеленів. Учні з колишньої 10 теременської школи прибирали там і насаджували нові молоді кущі і дерева. Ми з нашими батьками, які приходили після роботи, попрацювавши вдома, о 21.00-22.00 бігли до ставка з рушниками на плечах. А він ніби насправді чекав нас цілий день, чистий з прозорою водою і легеньким паром та приємним сірим пісочком на дні. Лише посеред ставка була холодна вода і трохи ніби мокрого чорнозему.

А яка краса була коли зацвітали лілії! Ми спокійно тоді входили в ставок і йшли по дну, не боячись, за тими чудовими квітами. А коли додому йшли з букетами, то їхні ніжки тягнулися аж по землі.

Я розумію, хтось скаже, що це просто ностальгія. Можливо й так, але це була спаравжня квітка Волині. Шкода, та ставок пропадає. Навколо сміття, бомжі, алкоголіки, одні хазяї купають своїх собак, інші миють автомобілі. Палять багаття на березі й підїжджають до самої води на авто…

Можна ще багато чого перераховувати, та скажу одне: не будьте байдужими до цього, адже це озеро – насправді чудова перлинка Луцька і Волині. На фото видно і чудернацьку майбутню, напевно, забігайлівку. Це жах!

Все ж таки в Луцьку могла бути чудова водойма і зелена зона для відпочинку. До речі, ні на одній табличці біля ставка не знайдете, хто за нього відповідальний. Болить душа…», – пише у своєму листі небайдужа лучанка.

Пропонуємо і вам побачити справжню «красу» зеленого куточка на околиці Луцька.








 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром