83-річна лучанка стала жертвою «працівників банку»

05 Серпня 2020, 13:22
Шахраї / Фото ілюстративне 3167
Шахраї / Фото ілюстративне

На гачок аферистів знову потрапили люди у соціальних мережах, на інтернет-платформах продажів та через телефонний зв’язок.

Про це інформує Національна поліція у Волинській області.

21-річний ковельчанин хотів підзаробити на ставках в одній з соцмереж та добровільно перерахував зі своєї банківської карти 77 тисяч гривень на рахунок нібито представника міжнародного букмекерського холдингу. У результаті чоловіка ошукали.

Довірившись фітинговому повідомленню від однієї з популярних українських інтернет-платформ продажів, 48-річний житель Маневицького району втратив майже шість тисяч гривень. 

83-річна лучанка на прохання псевдопрацівника банку перерахувала майже 25 тисяч гривень на декілька мобільних номерів, які вже не пам’ятає.

Це непоодинокі випадки, коли громадяни втрачають великі суми грошей, повіривши на слово шахраям.

Поліція Волині вкотре просить відмовитись від передплати, а практикувати післяоплату товарів, які ви замовляєте через мережу Інтернет, уважно відстежити правильність написання посилання сайту, на якому ви вводите важливі особисті дані. І, будь ласка, не спілкуйтесь з псевдопрацівниками банку, які просять провести будь-які банківські операції по телефону. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024