У Луцьку чоловіку розбили голову та зламали кілька грудних хребців, щоб забрати телефон

04 Серпня 2020, 15:38
Фото ілюстративне 7487
Фото ілюстративне

У Луцьку судили двох чоловіків, які побили третього та забрали у нього гроші й мобільний телефон.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 29 липня.

Згідно з показаннями обвинувачених, у квітні 2018 в нічну пору вони познайомилися з потерпілим у черзі за сигаретами. Згодом вирішили разом піти у «Спортлото», що на Соборності.

Коли ж чоловіки поверталися додому повз школу №19, один із них відійшов поговорити по телефону, а інший вдарив потерпілого, повалив його на землю та почав бити ногами. Третій підійшов і теж став завдавати ударів по голові та тулубу потерпілого. Потім один із нападників забрав Айфон 7 потерпілого і вони покинули місце злочину. Через деякий час потерпілий сам дістався до лікарні, звідки й заявив про грабіж.

Щодо причин та обставин злочини, показання учасників розбігаються. Обвинувачені запевняли, що потерпілий сам спровокував напад, а телефон вони забирати не збиралися. Проте суд спирався на показання потерпілого, які підтвердили також інші докази.

Читайте також: У Чаруківському заказнику порушники заподіяли шкоди на понад тисячу гривень

За словами чоловіка, зловмисники бачили його телефон, коли вони обмінювалися контактами. Коли він зібрався йти додому, один із нападників сказав, що йому погано та попросив провести. По дорозі обвинувачені про щось говорили між собою, а потерпілий ішов трохи попереду. У дворі школи зловмисники почали вимагати у нього гроші, а потім почали бити. При собі у нього було портмоне з 1400 гривнями, яке нападники забрали. Тоді потерпілий намагався зателефонувати на останній набраний номер, але телефон у нього вибили. Він утратив свідомість.

Коли отямився намагався дістатися до лікарні на таксі, але водії йому відмовляли, тож він дістався туди самостійно. У потерпілого виявили рану на голові, численні переломи грудних хребців та струс головного мозку. У лікарні він перебував більше місяця.

Слідство з’ясувало, що зловмисники продали телефон через знайомих.

У результаті всі збитки потерпілому відшкодували і він вибачив нападникам. Суд врахував молодий вік обвинувачених, вибачення потерпілого, а також те, що один із них доглядає за матір’ю з інвалідністю. Чоловікам призначили п’ять років позбавлення волі, але їх звільнили від покарання, призначивши три роки іспитового строку.

Читайте також: Уродженця Рожищенщини судили за пограбування на Соборності

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024