Журналісти допитувалися в Погуляйка, чи штрафуватимуть луцьких підприємців

03 Серпня 2020, 18:51
Фото ілюстративне 3781
Фото ілюстративне

Волинська комісія з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуаціях підтримала рішення державної комісії, яка внесла Луцьк до червоної зони з поширення коронавірусу.

Про це стало відомо у понеділок, 3 серпня – пише «Перший».

Нагадаємо, Луцьк відмовився закривати ресторани, спортзали, дитсадки і громадський транспорт, хоча цього вимагають правила «червоної зони» – зони найсуворіших обмежень.

В ОДА ж заявили, що Луцьк потрапив до «червоної зони» через статистичну помилку, однак виконувати рішення державної комісії треба.

«До п'ятниці ми будемо проводити ретельні перевірки і розбиратись, чому так сталось, що Луцьк опинився в червоній зоні», – сказав голова ОДА Юрій Погуляйко.

Що робити підприємцям?

Журналістка «Першого» намагалася з’ясувати у представника державної влади на Волині, що ж робити луцьким підприємцям, кого слухати – міську владу чи обласну? Наводимо діалог журналістки і Юрія Погуляйка без скорочень і редагування:

Перший: Що сьогодні робити луцьким підприємцям до п’ятниці?

Погуляйко: Буде все добре! Повірте мені.

Перший: Що їм зараз робити? Працювати чи ні?

Погуляйко: Ну шо ви мене хочте скомпроментувати чи шо?

Перший: Ні, я хочу дізнатися позицію обласної комісії.

Погуляйко: Все буде добре!

Перший: Це прекрасно, що все буде добре, але…

Погуляйко: Я вам кажу, що все буде добре. Ми зараз розберемося… 

Перший: Все ж таки, Юрій Михайлович… Є рішення державної комісії, є рішення Луцької міської ради… Підприємцям до кого прислуховуватися?

Погуляйко: До мене! Я не ворог України, не ворог волинянам…

Перший: Добре, то яка ваша позиція? 

Погуляйко: Моя позиція така… Я зараз терміново збираю всі правоохоронні органи і будемо розбиратися, шо то за пісьма щастя були… І будемо розбиратися, що нам робити далі. Комісія прийняла рішення… Це как би рекомендація, але ж не рекомендація. Це потрібно… Це, шоб ви розуміли, що вони або приймуть, або не приймуть. Ну там тільки Луцьк. Ковеля нема, Володимира-Волинського нема…

Як стало відомо пізніше, Юрій Погуляйко справді зібрав силовиків і, пояснивши ситуацію, попросив не штрафувати луцьких підприємців за порушення «червонозонних» карантинних вимог. Правоохоронці, за інформацією «Першого», запевнили, що штрафувати нікого не будуть.

Читайте також:

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024