«Ми хочемо, щоб нас почули», – волинські роботодавці звернуться до Кабміну

03 Серпня 2020, 18:11
3390

Волинські роботодавці звернуться до Кабміну через посилені карантинні обмеження, які запровадили нещодавно у так званих «червоних зонах».

Про це йшлося 3 серпня на позачерговому засіданні правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців.

Члени правління говорили про нові обмежувальні заходи у Луцьку і аналізували, як вони впливають на бізнес. Нагадаємо, бізнес Луцька виступив проти обмежень, передбачених «червоною зоною.

За словами керівника об’єднання, гендиректора компанії Modern-Expo Петра Пилипюка, деякі підприємства не пережили попередні обмеження. Роботодавці висловлюють стурбованість тим, що це може статися і з іншими волинськими бізнесами. На думку Петра Пилипюка, наша країна має переорієнтовуватися з заборон на профілактику. Наприклад, не зупиняти повністю транспорт, а правильно носити маски і проводити дезінфекцію.

Ресторатор Олег Іванюк подякував владі за те, що та поставилася з розумінням, та зазначив, що бізнес завжди є законослухняним і соціально відповідальним. Але, за його словами, вчорашній день приніс багато запитань, на які відповісти неможливо.

«Бізнес, який називають громадським харчуванням, повинен мати двотижневий запас сировини. Уявіть, що це м'ясо чи морепродукти. Що робити з продукцією? Скільки ми не будемо працювати, ніхто не знає. Це рішення (щодо карантинних обмежень – ред.) готували люди, які не компетентні у цих питаннях. Ми розуміємо, що й поліція є заручником ситуації», – зазначив Олег Іванюк.

Під час обговорення деякі підприємці наголошували, що потрапили в ситуацію, де немає визначеності. Вони чітко не зрозуміли, чи буде працювати транспорт. Міська влада заявила, що у Луцьку не закриватимуть заклади і не зупинятимуть транспорт, проте бізнесу не роз’яснили, як себе вести.

«На початку пандемії члени нашої організації зібрали три мільйони, і забезпечили обласну лікарню і всю область захисними костюмами. Ми забезпечуємо на постійній основі кисень. Взяли під опіку обласну лікарню. Ми хочемо, щоб нас почула влада. Нам треба розпочати діалог», – сказав на завершення Петро Пилипюк.

У підсумку члени правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців одноголосно вирішили, що потрібно звертатися до Кабінету міністрів із проханням переглянути рішення про посилення карантину.

Також волинські роботодавці хочуть соціальної справедливості – якщо внаслідок точкового карантину постраждає лише частина бізнесу, треба придумати механізм, який дозволить компенсувати збитки. І основне, на чому зійшлися підприємці – потрібно вирішувати, як жити далі в умовах пандемії, адже вона з нами надовго.

Читайте також: Кабмін VS Луцькрада: що буде з містом в «червоній зоні»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024