Театральний майдан: стартував етно-фестиваль «Великдень у Луцьку»

17 Квітня 2017, 15:03
3245

Цьогоріч свято проводять під гаслом «Місто єднає Великдень».

Розпочали етно-фестиваль «Великдень у Луцьку» на Театральному майдані в понеділок, 17 квітня.

Відкрили дійство представники духовенства різних конфесій та виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук. Вони зі сцени привітали лучан з Великоднем. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання учасника АТО Олега Твердохліба, який помер 17 квітня.

Ігор Поліщук подякував присутнім за те, що вони прийшли на етно-фестиваль.

«Це свято для всіх нас є ознакою перемоги. Це перемога добра над злом, віри і надії над зневірою і безвихіддю, перемога життя над смертю, це свято спасіння. Хочу побажати всім вам міцного здоров’я, злагоди, благополуччя», - побажав виконувач обов’язків міського голови.

Начальниця управління департаменту культури Тетяна Гнатів розповіла Район.Луцьк, чому свято минає під гаслом «Місто єднає Великдень».

«Великдень – це особливе свято, яке об’єднує родини. Сьогодні ми ще раз продемонстрували, що етнофестиваль об’єднує представників громади, незалежно від віросповідання та соціального статусу. Ми бачимо, що Великдень об’єднав і представників влади, і духовенство. Я думаю, що це той великий момент – акт духовного єднання», - зазначила Тетяна Гнатів.

Наразі на сцені Театрального майдану виступають фольклорні колективи. Крім того, в центрі міста діє фотозона та мистецький ярмарок.

Протягом дня лучани матимуть нагоду побачити та почути фольклорний гурт «Чачка», Адама Горбатюка, етно-дует «Дуліби» та спеціального гостя фестивалю – гурт Оркестра Віто.















1









1









 

Текст та фото Юлії КАРМАНСЬКОЇ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром