Вдала «маївка» на «Авангарді»: футболісти «Волині» здобули першу перемогу за останні півроку

16 Квітня 2017, 18:30
За мить Сергій Петров забє єдиний гол у матчі 2921 Джерело: ФК «Волинь»
За мить Сергій Петров забє єдиний гол у матчі

 Матч Прем’єр-Ліги ФК «Волинь» проти кропивницької «Зірки» відбувся на Великдень 16 квітня і завершився з рахунком 1:0 на користь хрестоносців.

Кому Великдень, а кому – праця. В українському футболі вирішили не підбивати черговий тур елітного дивізіону під велике християнське свято та все ж винесли деякі матчі на Христове Воскресіння.


 

Один із «щасливих квитків» витягнув і луцький клуб – саме на перший великодній день підопічні Віталія Кварцяного повинні були приймати у себе на полі незручних суперників із Кропивницького.


 

Скептичні очікування щодо кількості уболівальників на трибунах підтвердилися, однак уже задовго до матчу найпалкіші з них почали збиратися біля стадіону. А десь до середини гри чи то завдяки безкоштовному входу на цю гру, чи то з хорошим передчуттям, глядачі непогано заповнили центральні трибуни «Авангарду». І, треба сказати, у кінці матчу усі вони виглядали задоволеними.

А самі футболісти цю гру зіграли своєрідними вибухами активності. Перший відбувся уже в дебюті гри: не встигла стрілка арбітрського секундоміра зробити одне повне коло, як Сергій Петров міг покарати голкіпера гостей Євгена Паста за необачність – трохи не пощастило. А у середині тайму подвійний вистріл воротарю «Зірки» разом із захисниками довелося ліквідовувати від Артема Дудіка та Анатолія Діденка.


 

Не все було цього свята так просто і гладко. Правий фланг лучан відзначився не лише активністю у атаці, а й провалами у обороні. Два із них сталися, коли годинник на табло показував майже півгодини від стартового свистка. На щастя для гравців «Волині», у першому епізоді до кінця відіграв Олег Герасимюк, який нейтралізував загрозу біля власних воріт, а у другому епізоді буквально вибачив господарів поля форвард «Зірки» Олексій Чичиков.


 

Не забиваєте ви – забивають вам! Відоме футбольне правило спрацювало і у Великдень. Це Юрій Романюк зробив довгий рейд правим флангом та ідеально точно відпасував на Сергія Петрова. А той спокійно обіграв голкіпера та закотив «кулястого» у порожні ворота – 1:0! 

За мить Сергій Петров забє єдиний гол у матчі
За мить Сергій Петров забє єдиний гол у матчі

Саме з таким рахунком команди пішли на перерву, а глядачі – обговорювати пасхальні традиції із давніми друзями, яких зустріли на трибунах «Авангарду».

Другий тайм розпочався із активності лучан, і у одному з епізодів вони заробили право на небезпечний штрафний. Досвідчений Герасимюк, втім, хороший шанс подвоїти рахунок на табло не використав, пробивши у стінку. Гравці «Волині» продовжували контролювати хід гри, а у середині тайму ще й залишилися у чисельній більшості на полі: арбітр матчу не оцінив акторську майстерність Максима Білонога та вилучив гравця «Зірки» з поля.


 

Наша біда – не початок, наша біда – кінець. Скільки разів у таких ситуаціях волиняни втрачали цінні очки – аби згадати, не вистачить пальців рук та ніг. І цього разу навіть у меншості гості з Кропивницького мали вбивчу нагоду для взяття воріт.

Свіженький екс-гравець «Волині» Артем Щедрий вибіг у контратаку та зробив навіс на ще одного гравця, який вийшов на заміну – Адерінсолу Есеолу, а далі стадіон видихнув… Ні, на щастя для вболівальників луцького клубу, м’яч влетів у сітку воріт Артема Кичака із зовнішнього боку.

Після цього підопічним Кварцяного вдалося таки дотримати гру до переможного кінця, а самому керманичу дати можливість дебютувати у Прем’єр-Лізі юному вихованцю «Волині» Роману Ільницькому.


 

1:0 – яйця (пасхальні, а ви про які подумали?) міцнішими виявилися у «Хрестоносців», які, у свою чергу, перервали 12-матчеву безвиграшну серію на рівні чемпіонату України та здобули перші залікові пункти у 2017-му році.

Христос Воскрес від «Волині», друзі! Далі буде?

Дмитро КУЗНЕЦОВ


 

Фото - ФК «Волинь»

Коментарі
16 Квітня 2017, 22:35
НАРЕШТІ !
17 Квітня 2017, 16:58
<p>чого б*ять навіть заголовок грамотно не напишуть. позор</p>
17 Квітня 2017, 17:01
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром