Прибідняються чи брешуть: що приховують луцькі перевізники

15 Квітня 2017, 17:59
6250

Журналісти провели розслідування, яке показало, що «перевізники у Луцьку, м'яко кажучі, прибріхують».

Відеосюжетом під назвою «Володарі маршрутів: чому лучани тепер за проїзд платять більше?» поділились на сторінці Народний контроль Волинь на Фейсбуці.

Журналісти громадського руху провели у Луцьку опитування як пасажирів маршруток, так і їх водіїв, а також прислухались до думки представників влади міста і громадських активістів.

Читайте також: «Чи їздять депутати луцькими маршрутками?», – Андрій Білан

Вони роблять висновок, що максимальним тарифом, за даними аналізу, на даний час може бути 3 гривні 50 копійок – більше лучани не мають платити. Запропоновані ж перевізниками п'ять гривень – «взяті зі стелі: попри збиткові маршрутки, фірми все одно у виграші».

Деталі – у відео:

 

 

Коментарі
15 Квітня 2017, 23:43
Гівно розслідування, гівно журналісти.
16 Квітня 2017, 03:00
А цікаво шановні журналісти, Ви в своєму житті мали колись який небуть бізнес, думаю ні, спочатку побізнесуйте в Україні а потім розслідуйте. Писати мімуари то не бізнес, кількулятор у вас поломаний.
16 Квітня 2017, 03:28
Я не перевізник, але вважаю , що кожен бізнес повинен заробляти , це не депутатство коли тобі платять за те , що ти проголосував , це зарплати працівникам, податки , паливо-мастильні матеріали , запчастини , резина і таке інше , і все це коштує грошей , будуть заробляти перевізники, будуть платилися податки , водії зможуть більше зарплати принести додому і тоді буде працювати економіка
16 Квітня 2017, 12:58
журналісти, розслідуйте краще ціну за компослуги. І де обгрунтована ціна на хліб 9 грн?
16 Квітня 2017, 16:06
Ви знаєте взагалі, які податки платять перевізники? Чи, можливо, вони як слід обліковують кількість пасажирів? У них 60% прибутку - це темний нал.<br/>Міські перевезення громадським транспортом - це не бізнес, а обов'язок органів місцевого самоврядування. А злочинна влада просто здала лучан &quot;бізнесменам&quot;.
17 Квітня 2017, 00:40
Мене цікавить, чому водії маршруток не видають квитки за проїзд. Хтось може їх зобов'язати це робити? ГРОМАДЯНКА пише, що при більших тарифах &quot;будуть заробляти перевізники, будуть платилися податки , водії зможуть більше зарплати принести додому і тоді буде працювати економіка&quot;.Водіїї і при старих тарифах заробляли більше, ніж ми з вами. Опишу ситуацію, яка була зі мною два дні тому у маршрутці №17. Заплатила за проїзд, квитка мені не дали. Прошу водія дати квиток. Водій дістав з кишені квитки, поклав цілими пачками і каже:&quot;Вибирайте який хочете - хочете із старою серією, хочете із новою...&quot; Я відпрвідаю:&quot;Дайте мені квиток з тією серією, , яка записана у вас сьогодні у документах&quot;, на що отримала відповідь, яка мені різниця, всеодно ніхто квитки не контролює. Потім водій сказав, що їм щоранку дають квитків на 200-250 гр, за які вони повинні відзвітувати. А тепер у мене запитання: А якщо пасажиропотік більший на рейсі і виручка більша, ніж 250 гр? Куди ці гроші йдуть? На що отримала відповідь:&quot;Не твоє собаче діло, нема чого рахувати чиїсь гроші&quot;От і робіть самі висновки, скільки грошей осідає в кишенях водіїїв маршруток. Шкода, не записала номер транспортного засобу, відволіклась, коли вийшла з маршрутки на зупинці.
01 Травня 2017, 21:07
Електронні квитки і валіадатори в салонах, жодної готівки. Інакше ці пустопорожні балачки з обох боків не закінчаться ніколи.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39