Ігор Палиця: Порошенко – це Янукович у квадраті

02 Листопада 2015, 17:16
2699

Затримання голови політради УКРОПу Геннадія Корбана – це демонстрація сили президента всім тим, хто з ним не згодний.

Про це в ефірі програми «ТСН-тиждень»  на каналі «1+1» заявив член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця.

«Уся країна побачила, як народився «Янукович у квадраті» – Порошенко Петро Олексійович. Вся країна побачила повне нехтування законами», – прокоментував Ігор Палиця затримання Корбана.

Безпосередньо процедура обшуку помешкання пана Корбана, зі слів Ігоря Палиці, відбулась з порушеннями. Адже правоохоронці так і не продемонстрували відеозапису, на якому видно, звідки вони дістали печатки, зброю та гроші, які, буцімто, належать Геннадію Корбану. До слова, печатки, які начебто використовував лідер УКРОПу, як виявилось, належать зовсім іншій особі.

«Вони були вилучені в одного з орендаторів, який не має жодного стосунку до УКРОПу і Корбана, а просто орендує офіс у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 12. Ці печатки ніяким чином не належать ніКорбану, ні УКРОПу. Це повна фальсифікація», – сказав член політради УКРОПу.

Ігор Палиця вважає затримання Корбана політичним замовленням. Він переконаний, що чинна влада відповість перед міжнародним трибуналом в Гаазі.

«Ми побачили, як народжується узурпація в країні, – сказав у коментарі Ігор Палиця. – Я переконаний, що це помилка Адміністрації Президента і переконаний, це нічого не дасть. Переконаний, що закінчиться все в Гаазі і не так багато часу пройде. Не буде жодних радикальних дій – ми не закликаємо нікого йти на мітинги чи здійснювати радикальні зміни – тільки шляхом голосування. Але закінчать люди в Гаазі – за економічні злочини, якими довели свій народ до зубожіння. І за фізичні злочини – за знищення українців на сході України. Тому нам залишається лише зачекати. Я був шокований тим, що відбулось, і не дай Бог, щоб це відбувалось проти всіх опонентів діючої влади. Той, хто думає,що, заарештувавши Корбана, вони зможуть зупинити «УКРОП» – вони помиляються».

Крім того, з приводу ситуації з Геннадієм Корбаном висловився голова Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов.

«Волинська обласна регіональна парторганізація політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» обурена діями порошенківської влади та політичними репресіями, які чиняться проти наших однопартійців на Сході України», - зазначив він у своїй заяві.

Вячеслав Рубльов переконаний, що у той час, коли з українських сімей забирають на фронт годувальників, на спецоперацію проти політичних опонентів: затримання Корбана, обшуки офісів, домівок «укропівців» Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, було задіяно понад 1000 спецпризначенців.  

«Одне із звинувачень, яке начебто стало причиною затримки голови політради – розкрадання коштів із «Фонду оборони країни», який же Корбан і створив у Дніпропетровську, і до того ж був його основним донором. Саме на кошти фонду фінансувалися добровольчі батальйони, закуповувалися якісні спецатомобілі, зброя, карабіни, медикаменти, екіпірування, засоби спецзв’язку для бійців АТО», - стверджує Вячеслав Рубльов.   

За його словами, «Порошенко нехтує усіма цінностями, за які полягли герої на майдані Гідності. Він вочевидь забув, що сьогодні десятки тисяч сімей втрачають своїх синів, батьків, дітей, чоловіків у досі невизнаній владою російсько-українській війні. Він не згадує, що і досі залишаються непокараними ті, хто вбивав патріотів на Майдані, ті, хто кинув помирати тисячі молодих хлопців в Іловайському котлі».

Президент не говорить про те, що сьогодні бійці АТО з пересічних українських сімей і досі не мають нормального забезпечення елементарними речами: бронежилетами, берцами, теплим одягом, продуктами харчування, зброєю та технікою.

«У той же час на відео під час затримання Корбана, яке вдалося відзняти народному депутату Борису Філатову, добре видно у яку форму одягнуті спецпризначенці. Таке екіпірування лишається не просто мрією, а життєвою необхідністю для наших патріотів, які воюють в АТО», - розповів Рубльов.

Журналіст видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук також зазначає, що на спецоперацію у Дніпропетровську виїжджали бронеавтомобілі «Кугуар» з кулеметами. У той час, коли на фронті наші чоловіки своїми силами та силами волонтерів намагаються зберегти та відремонтувати старезну спецтехніку.

У своїх передвиборчих обіцянках на пост Президента України, Порошенко заявляв, що не буде працювати зі старою гвардією Януковича. Однак, за інформацією Бутусова,  затриманням Корбана та обшуками у Дніпропетровську 31 жовтня керував офіцер СБУ Валерій Шайтанов, який брав участь у розгоні Майдану, штурмі Будинку профспілок.

«Партія «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» на місцевих виборах показала досить непоганий результат, на який, вочевидь, ані Порошенко, ані його кишенькова «Солідарність», ані «Опозиційний блок»,  (з яким сьогодні перебуває у змові наш гарант), не розраховували», - розповів Рубльов.

Очільник Волинського УКРОПу стверджує, що «домовляючись з «Опозиційним блоком» про віддачу йому Сходу – це фактично домовленість з Путіном про віддачу йому частини України. України, де живуть, де борються за наш суверенітет та незалежність, українські патріоти. України, де порошенківська влада не запитує, в якій країні хочуть жити її громадяни».

«Сьогодні від усіх нас – демократичних політичних сил, простих громадян, залежить від того, якою буде наша країна. Ми повинні нарешті зробити вибір: Президент-олігарх, який успішно продовжує розвивати свій бізнес в країні-агресорі, чи патріоти – ті, які гинуть у безглуздій війні, ті, які віддають останні гроші на фронт, ті, які, не боячись тиску нинішньої влади, прагнуть змінити нашу Україну – не допустити її дерибану, знищення бідністю, узурпацією влади», - Вячеслав Рубльов.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024