Партнерські пологи, бебі бокси й COVID-19: у Луцькому пологовому відповідають на ТОП актуальних питань

30 Липня 2020, 12:48
5657 Джерело: facebook

Луцький клінічний пологовий будинок відповідає на 5 поширених запитань про пологи під час адаптивного карантину.

Відповіді на поширені запитання про пологи опублікував Луцький пологовий будинок на своїй сторінці в фейсбуці.

  1. Яка ситуація з бебі боксами у вашому пологовому?

На жаль, зараз бебі боксів немає, вони закінчились у нас, так само як і в інших закладах України. За попередніми прогнозами вони з‘являться з вересня.

  1. Чи можна стати на облік та народжувати у вашому закладі жінкам з інших областей?

Ми приймаємо всіх охочих і нікому не відмовляємо в наданні медичної допомоги. Якщо жінка немісцева/прописана в іншій області, на облік можливо стати з дозволу адміністрації (Враховуючи карантинний режим та епідеміологічну ситуацію деяких областей). Якщо вагітна стоїть на обліку в іншій лікувальній установі, вона все одно може народжувати у нас, та скористатись необхідними безкоштовними послугами.

  1. Чи справді пологи й кесарський розтин безкоштовні?

У нашому закладі діє медична реформа, що забезпечує надання безкоштовних та якісних медичних послуг. Ліки, набори – все забезпечено.

  1. Чи дозволені партнерські пологи в період карантину?

Так, ми практикуємо партнерські пологи в період карантину, за умови ретельного збору епідеміологічного анамнезу партнера, який буде присутній на пологах. При відсутності контактів з хворими на COVID-19, задовільного стану здоров‘я, дотримання всіх санітарних норм – партнерські пологи дозволені.

  1. Чи потрібен тест на COVID-19, якщо планова госпіталізація?

ПЛР-тест на COVID-19 потрібен для планових гінекологічних, лапароскопічних операцій. Для проведення кесарського розтину, гістероскопій та інших акушерських операцій тест не потрібен.

Читайте також: У 90% радянських жінок було один-два аборти, – відома луцька гінекологиня 

Коментарі
30 Липня 2020, 20:23
Все дуже чудово, мене одне питання турбує, я розумію, що те питання не до пологового а більш до влади. Чому в Україні, намагаються пропхати безкоштовну медицину для усіх??? Я, як поатник податків, не згідний з тим, що за кошти платників податків, обслуговуватимуть усіх безкоштовно. Чому ми, платники податків, повині платити за тих, кому "зручніше" працювати неофіційно, чому платники податків, повині платити за тих, працює за кордоном і не платить ні копійки у бюджет України??? Я проти такої реформи. Тому, як на мене, реформа повина бути зроблена таким чином, щоб послуги безкоштовної медиции, отримували ті, хто сплачує податки. Це не стосується інвалідів та пенсіонерів. Та недореформа, яку зараз, політичні популісти намагаються пропихати в Україні, закінчиться грандіозним пшиком, тому що, це реформа, не продумана або продумана з самого початку на провал.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром