Луцьк, 19 червня: ювілей, одкровення американського консула і кулуари «Луцьктепла»

19 Червня 2015, 22:00
4638

Східноєвпропейський національний університет імені Лесі Українки святкує своє 75-річчя. Окрім офіційних урочистих заходів і відкриття меморіальної дошки на честь загиблих студентів-воїнів, біля головного корпусу танцювали і проводили арт-класи. На благодійному ярмарку можна було придбати ляльки майстрині Марії Лев та інші вироби ручної роботи, а також книги. Усі отримані кошти скерують на допомогу бійцям на сході. 

Приїжджий пограбував двох лучанок у парку. Наразі справу призначили до судового розгляду, і вже тоді стане відомо, яке покарання отримає молодий грабіжник, зараз він перебуває в Луцькому СІЗО. Адвокат злочинця пояснив, що підсудний хоче цього року вступати до Дубенського ПТУ, а, перебуваючи під вартою, він не зможе скласти іспити.

Віце-консул США Сергій Ольховський на прес-конференції розповів, що зареєструватись на участь в лотереї Green Card можна лише на сайті www.dvlottery.state.gov, а також поділився особистим: «Моє здійснення «американської мрії» полягає в тому, що мій батько (виходець з Білорусії) зовсім не мав освіти, а його син став дипломатом».

Делегація представників німецько-українського форуму на чолі з координатором із економічних програм Алексом Родіоновим зауважила, що зацікавлена у втіленні різноманітних проектів у Луцьку, з огляду на його вдалу геополітичну локацію. Є можливість розпочати будівництво будинків із біоресурсів – такий досвід уже є в Німеччині, Франції, Швейцарії.

Депутат міської ради Роман Бондарук поінформував, що нині з німецько-українським форумом та компанією BIO-Energohouse хочуть реалізувати проект із термомодернізації двох багатоквартирних будинків. Пілотні проекти планують утілити на базі будинків на вул. Орджонікідзе, 30 та Софії Ковалевської, 23, де створено ОСББ.

Засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні прийняли рішення не створювати тимчасової комісії, яка б здійснювала контроль за діяльністю ДКП «Луцьктепло». Новий очільник ДКП «Луцьктепло» Юрій Паращій розповів, що головна проблема підприємства – неспівмірність тарифів із собівартістю послуг. Найближчим часом представники «Луцьктепла» поїдуть у Міністерство палива та енергетики, щоб там домовитися про взаєморозрахунок із «Волиньобленерго», аби погасити заборгованість 3,3 мільйони гривень.

У Луцьку вже функціонує центр психологічної допомоги постраждалим від війни за адресою: вул. Рівненська, 48 (2 поверх), каб. 211, 219, телефон для довідок: (093) 204 83 66, допомога надається безкоштовно і анонімно.

На вулиці Ветеранів зіткнулися два «Ланоси» - одне авто стояло, а водій авта, яке повертало, не впорався з керуванням і врізався. Постраждалих внаслідок ДТП немає.

На конференції директор «BrainAcademy» Ігор Закалов зазначив, що сьогодні багато людей, аби отримати роботу у ІТ-галузі, самостійно здобувають необхідні знання, або ж компанії відкривають свої курси. Тепер цю місію візьме на себе їхній навчальний центр.

В кафе «Стоп-кадр» підбивали підсумки другого етапу проекту «Мегамозок», що спрямований на підтримку обдарованої молоді, кращим з переможців надали сертифікат-знижку на навчання в Комп’ютерній Академії «ШАГ».

«Національний Альянс» грав волейбол в рамках кампанії «За здорвий спосіб життя!».

На Теремнівських ставках у Луцьку муніципальна дружина облаштувала пункт для рятувальників.

Картину дня, за матеріалами місцевих ЗМІ, готувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром