Лучан запрошують на безкоштовний Великодній сплав

14 Квітня 2017, 10:11
2019

Лучан та гостей міста запрошують на безкоштовний великодній сплав Стиром, що стартує у понеділок, 17 квітня.

Великодня регата «Новачок» стартує у місті о 12:00 в районі Ковельського мосту. Захід має на меті ознайомити учасників із альтернативним способом проведення дозвілля, адже вихідні – чудова можливість втекти від міської метушні углиб природи, що поволі прокидається.

«Подорожі річками останні кілька років у нас у клубі витіснили навіть гори, - каже керівник тур клубу «Хорс» Оксана Корсун. -  У мене іноді виникає бажання весь світ «покатати» на байдарках, щоб люди стали добрішими, людянішими і щасливішими. А ще – це можливісь потрапити на специфічний психологічний тренінг біля вечірнього багаття, познайомитись із гарними людьми і побути у тиші та в гармонії із природою та світом».

На питання, чи не зарано вирушати у подорож річкою, адже вода ще ледь прогрілася, жінка пояснює, що контактувати з річкою доведеться не так часто – тільки коли заходиш у байдарку і виходиш із неї. А щоб не опинитися у воді безпосередньо під час сплаву, варто дотримуватися кількох елементарних правил.

«Сплав рівнинною річкою - найбезпечніший вид відпочинку! Адже пішки можна ногу підвернути, впасти , а в байдарці – ні. Якщо серйозніше, то на всіх учасниках будуть перевірені рятувальні жилети. По-друге при дотриманні елементарних трьох правил перевернути байдарку надзвичайно складно», - коментує Оксана Корсун.

«Ходимо ми в сплави починаючи з березня і аж до глибокої осені, - ділиться досвідчений учасник сплавів Олег Бурлака, -  Бувають нетривалі переходи (2-3 дні), а бувають і довші - днів 10-15. Мені дуже подобаються останні. Можна вдосталь насолодитися навколишню тишею, свіжим повітрям, приємною втомою після греблі, посиденьками біля багаття, риболовлею, ну і, звісно, фотографією. Розумієте, в будь якій подорожі, не важливо, довга вона чи коротка, я відкриваю для себе дуже багато нового».

Відкрити для себе щось новеньке запрошують «дітей» від 2 до 102 років. Стартують зі Стирової заплави (в районі Ковельського мосту) 17 квітня о 12:00. У програмі заходу також майстер-класи від досвідчених «плавців», міні-змагання та тематична фотосесія.

За детальною інформацією звертайтеся за телефоном: +380996344374 Оксана

Більше про плани клубу можна дізнатися тут: http://vmo-hors.in.ua/


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39