Програма «Доступні ліки» успішно запрацювала на території Волині

13 Квітня 2017, 14:44
4792 Джерело: Вісник Кременчука

У місті Луцьку та по всій території Волинської області пацієнти вже отримують безкоштовні ліки завдяки програмі Міністерства охорони здоров’я «Доступні ліки».

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк у четвер, 13 квітня.

Нагадаємо, що згідно з програмою, держава відшкодовуватиме вартість ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет ІІ типу. Для цього на програму «Доступні ліки» з держбюджету виділили півмільярда гривень, з яких 13 мільйонів 375 тисяч пішли у Волинську область.

Відтак передбачається, що пацієнт може отримати безкоштовно необхідний йому препарат (переважно, це ліки українського виробництва),  або ж придбати дорожчий, компенсувавши різницю у ціні між ними.

Приміром, препарат «Аміодарон» (30 таблеток) українського виробництва,  ціна якого 43 гривні, пацієнт має змогу отримати безплатно. Натомість словенський препарат «Аміокордин» (30 таблеток) з аналогічною діючою речовиною хворий може придбати компенсувавши різницю їх вартості, тобто за 37 гривень (ціна «Амікордину» (80,52 грн) – ціна «Аміодарону» (43,3136 грн) = 37,2091 (ціна для пацієнта).

Загалом програма нараховує 157 лікарських засобів, проте у МОЗ сподіваються, що згодом перелік препаратів розширюватимуть.

Варто зауважити, що отримати ліки безкоштовно можна буде лише у тих аптеках, які уклали відповідні договори. У свою чергу, аптеки видаватимуть препарати виключно за рецептом лікаря.

Перелік лікарських засобів, які аптеки відпускатимуть безплатно:




Карта з адресами аптек, які погодилися брати участь у програмі «Доступні ліки». Карта оновлюватиметься, оскільки аптечні установи і надалі матимуть змогу укладати договори.

Читайте також : «Доступні ліки»: які аптеки Луцька видаватимуть препарати безкоштовно

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром