У Луцьку Ірванець та Шумілін частували «віршами на розлив»

27 Липня 2020, 11:28
У Луцьку Ірванець та Шумілін частували «віршами на розлив» 3199
У Луцьку Ірванець та Шумілін частували «віршами на розлив»

У Луцьку відбулося читання-бесіда двох друзів-письменників: Олександра Ірванця та Олександра Шуміліна.

Захід організували у рамках дофестивальних заходів «Фронтери», яка реалізовується цьогоріч за підтримки Українського культурного фонду.

Поціновувачів поетичного слова зустріла тепла та гумористична атмосфера митців. Олександр Шумілін  презентував свою першу збірку «Просте складне», яку видали після перемоги у конкурсі «Гронослов» 2018 року.

Ірванець підтримував свого літературного друга та розповів про нього загалу.

Шумілін народився у Луцьку, однак згодом перебрався до Києва. Має педагогічну і філософську освіту. Працює журналістом і редактором в «Українській правді». Почав писати вірші студентом, близько 15 років тому. За цей час публікувався в різних альманахах, брав участь у десятках читань і фестивалях. Тричі був лауреатом премії «Смолоскип».

Про свою збірку Шумілін говорить так: «Я вирішив,що зроблю свою першу книжку в Луцьку, тому обрав саме це видання – «Твердиня». Багато віршів про моє рідне місто,і сьогодні я хочу поділитися декількома з них».

«Коли поет виростає  у Флоренції, де навколо різні палаццо і галереї, то з нього виростає Данте, а якщо поет виростає у панельному будинку, то з нього виростає Ірванець», – пожартував про свою творчість Олександр Ірванець.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром