Ректору СНУ дали "Григорія Сковороду" та 2 мільйони гривень на універ

19 Червня 2015, 17:11
5624

Як Східноєвропейський університет відсвяткував 75-ліття.

Урочистості з нагоди поважного ювілею вишу розпочалися із ранкової спільної молитви (о 8.30 ранку), де духовенство на чолі із митрополитом Михаїлом та професорсько-викладацько-студентський склад на чолі із ректором Ігорем Коцаном посилено помолилися за здоров’я і благо всіх.

Після молебню було відкриття меморіальної дошки на честь загиблих студентів СНУ ім. Лесі Українки.

О 12 годині розпочалася урочиста імпреза з участю того ж таки ректора, духовенства, професорів різного штибу і ґатунку, очільників державних установ міста і рядових викладачів, аспірантів та студентів.

Ректор уважно прочитав промову, в якій багато разів траплялися слова «європейський», «європеїзація», «європейська інтеграція», «ЄС», «європеїстика» та ще й про енергетичну незалежність згадав. «Ми сміливо дивимося в майбутнє», - впевнено прочитав професор Коцан.

Голова ОДА Володимир Гунчик від імені Президента теж прочитав привітальну промову: «Ви маєте честь (тобто викладачі і студенти СНУ. – ред.) працювати і здобувати освіту в одному із провідних університетів України».

Далі розпочалось урочисте вручення грамот, подяк, дипломів, нагрудних знаків, медалей і тому подібних предметів з паперу та металу. Декому навіть активно плескали. Голова облдержадміністрації жінок цілував десь в область губ, а чоловікам тис руку.

Голова облради Валентин Вітер передав полум’яні вітання від Володимира Гройсмана.

Гратуляції від Прем’єр-міністра України та міністра освіти читав вже ведучий.

Луцький міський голова теж виступив. Сказав, що ректор «настирна людина», певно, мав на увазі «наполеглива».

Олександр Товстенюк, голова правління фонду Ігоря Палиці (без нього, до речі, не обходиться жодне дійство в університеті) зробив, напевно, найсуттєвіший подарунок університету - 2 мільйони гривень. Мабуть, ректор, дуже добре вранці помолився.

Ректора нагородили медаллю «Григорій Сковорода». З радості аж студентку розцілував.

Ігор Юхновський, Герой України, який пам’ятає створення педінституту ще у 1940 році, мабуть наймудріший з усіх, хто виступав, бо сказав, що найкраще жити в Україні. Крім того цей чоловік практично «приймав пологи», коли народжувався 1940 року університет імені Лесі Українки.

Коли оголосили про виступ польського доктора наук Йозефа Зайонца, натомість вийшла якась кобєта.

Урочиста академія завершилася нагородженням кращих студентів, після чого розпочався  святковий концерт.

Юлія Левчук

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром