Листя на вулицях: осіння краса чи проблема міста

02 Листопада 2015, 13:01
2935

Лучани турбуються про належне прибирання листя на вулицях міста, бо остерігаються, що воно потрапить до каналізації.

Мешканці міста все частіше звертають увагу на очищення вулиць від листя. Бо вважають, що після перших дощів воно разом із водою потрапить до каналізації та позабиває стічні шляхи.

У департаменті житлово-комунального господарства зізнаються, що складнощі з прибиранням території міста справді є. Проте там роблять усе, аби її вирішити.

«Ситуація з листям  проблемна. Виникає вона щороку в усіх містах України. Прибирають і працівники ЖКГ, і фірми, які зобов’язалися допомагати. Після збору частину листя вивозять на кладовище, аби земля не замерзала на вільних ділянках,  а частину у Брище», – розповів начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк.

Двірник Віктор Винник розповідає, що прибирання території здійснює щодня, тож  хвилюватися лучанам немає причин.

«У таку погоду листя збираємо щодня, бо воно постійно опадає. А за каналізації нема чого переживати, воно туди ніяк не потрапить», – розповів чоловік.

А от лучанину Дмитру прибирання вулиць не подобається:

«Та абияк прибираються ті вулиці. На купи позгрібають, вітер розвіє і знов воно лежить посеред дороги».

Проте дехто з місцевих жителів намагається шукати переваги і в таких ситуаціях. І осіннє різнобарв’я на дорогах сприймає не як проблему міста, а як його окрасу.

«Прибирати треба,  і двірники це роблять.  Але я люблю, коли на асфальті трохи осені лишається, тоді ніби десь по лісу гуляєш. Тож на листя посеред дороги скаржитися не буду», – каже лучанка Лідія.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром