У Луцьку відбувся «прорив нашого футзалу»

12 Квітня 2017, 22:35
1800

Безцінні хвилини дитячого щастя – як відзначали найкращі команди, гравців та тренерів дитячих чемпіонатів області з фут залу.

Не так давно завершився сезон обласних футзальних баталій. І закінчився він приємною та мажорною нотою нагородження найкращих команд та гравців усіх восьми дивізіонів чемпіонату області. Учасники тієї церемонії вже давно зайнялися іншими справами: хтось продовжив виступи, представляючи нашу область на Всеукраїнському та Елітному фіналах АФЛУ, хтось заявився на чемпіонат Луцька, хтось перейшов на зелені газони великих футбольних полів. А от діти, чиї чемпіонати (які в області проводилися вперше) закінчилися приблизно у той же термін, майже протягом трьох тижнів чекали заслужених відзнак та подарунків.

Привітання від кумирів

Теплого недільного дня спорткомплекс «Арена Спорт» зібрав небувалий аншлаг: прийшли чимало дітей, яких постійно намагалися зібрати докупи їх тренери, а також батьків, які під час свого законного вихідного тішилися юними спортсменами. Крутилися, як білки у колесі, й організатори заходу: цього року їм уперше довелося готувати для дітей нагороди та номінації не якогось окремо взятого турніру, а повноцінної обласної першості у чотирьох вікових категоріях.

На дітей чекали заслужені оплески заповнених батьками трибун, Кубки, медалі та грамоти від Асоціації футзалу Волині, подарунки від спонсорів та партнерів змагань… А в рази помножили радість дітей гравці луцької «Волині» Олег Герасимюк та Віталій Неділько, які щойно з важкого виїзду на матч Прем’єр-ліги до Дніпра усе ж прийшли потішити своїх юних шанувальників та вручити їм нагороди. Тож не дивно, що після завершення церемонії майданчик «Арени Спорт» перетворився у територію фотосесії з досвідченими луцькими футболістами.

Найбільшими збирачами цінних нагород були гравці дитячих команд «Адреналіну». Так, «Адреналін-10» під керівництвом Романа Кузьмича став чемпіоном області серед дітей віком до 7 років. А от Олександр Лисенко, який за сумісництвом є ще й головою Комітету АМФВ із проведення дитячих змагань, як тренер «підірвав» одразу дві вікові категорії: U-9 та U-11! Сам наставник команд «Адреналін-06» та «Адреналін-09» каже, що перемога в обох турнірах далася у запеклій боротьбі із суперниками з «Волині», а сама першість стала непересічною подією для регіону.

– Нині далеко не в кожній області є такі дитячі чемпіонати, і те, що ми зробили перші кроки у цьому напрямку, – це неабиякий прорив нашого футзалу, – резюмував молодий тренер.

А ось серед найстарших учасників віком до 13 років першість святкували гравці «Волині-05». Їхнього наставника Альберта Мікояна визнали кращим тренером змагань, а Микола Черняк та Роман Ковалюк взяли індивідуальні призи як найкращий бомбардир та гравець чемпіонату відповідно.

Вдалий сезон – крок до розширення?

Організатори церемонії нагородження уже після її закінчення зійшлися на думці, що недарма це стало окремою подією. Солодкі подарунки, нагороди та для когось, можливо, перші медалі та Кубки, які ще й вручають справжні зірки волинського футболу, – такі дні безперечно запам’ятаються надовго. Саме заради таких хвилин простого дитячого щастя варто було сьогодні збиратися.

А от тренери всі як один відзначили надзвичайну користь цьогорічного чемпіонату та його беззаперечну перевагу над короткотривалими турнірами. Попереду – намагання організувати роботу так, аби у змаганнях брали участь ще більше команд, адже сильні діти так само є й у більш віддалених районних центрах області. Чи вийде це зробити вже наступного сезону? Хтозна. Але такий перший крок під назвою «чемпіонат Волині серед дітей 2016/17» хилить до позитивного вирішення питання…

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром