До 1 вересня планують завершити аудит земель на Волині

24 Липня 2020, 11:57
Аудит земель на Волині планують завершити до 1 вересня 2020 року 3073
Аудит земель на Волині планують завершити до 1 вересня 2020 року

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка в області продовжується аудит земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

«Аудит земель проводиться аби вивести з тіні землі, які роками використовуються без законного оформлення. Аудит земель сприятиме наповненню місцевих бюджетів та розвитку сільських територій», – наголошує голова ОДА.

Важливо, що наразі на Волині проводиться не тільки аудит земель, а й перевіряється ефективність використання усіх земельних ресурсів.

Чергову нараду з питань проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко з головами райдержадміністрацій.

Також участь у нараді взяв новопризначений керівник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Назар Микичак.

«Крайній термін проведення аудиту земель – 1 вересня 2020 року. Відповідальність за вчасне проведення усіх необхідних процедур у районах лежить виключно на головах райдержадміністрацій», – наголосив Олександр Троханенко звертаючись до учасників нараді. – Це питання на особистому контролі голови облдержадміністрації. Відтак, ті райони які не встигають провести аудит земель до зазначеного терміну, повинні докласти максимум зусиль та розпочати ефективно працювати в цьому напрямку».

Читайте також: На Волині за півроку зареєстрували майже 28 тисяч земельних ділянок

Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко наголосив, що проведення аудиту земель це не забаганка місцевої влади.

«З 1 липня 2021 року ми готуємося увійти в ринкові відносини, тому інвентаризація земель – це перша необхідність для того, щоб ринок землі запрацював ефективно. Нове керівництво Держгеокадастру розпочало виводити українські землі з тіні, тому розпорядження голови Волинської облдержадміністрації якраз і конкретизує цю роботу на місцях».

Керівник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області розповів: «Нашим управлінням проводиться інвентаризація усіх земель. Наразі залишилося інвентаризувати ще 10 тисяч гектарів. Для цього уже виділенні кошти та проводяться тендери по закупівлі послуг. 75 тисяч гектарів земель уже сформовані у земельні ділянки».

Також, а дорученням голови облдержадміністрації Держгеокадастр проводить аудит раніше інвентаризованих земель.

«Ми перевіряємо чи правильно укладені договори оренди, чи не має фактів самовільного захоплення земельних ділянок та чи ефективно використовуються землі. Наше управління готове надати усю необхідну інформацію та методологічну допомогу районним державним адміністраціям з приводу проведення аудиту земель сільськогосподарського призначення», – розповів Назар Микичак.

Читайте також: Обговорили проведення аудиту земель сільськогосподарського призначення на території Любомльського району

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром