Еротичні голоси, лимонний оргазм та дух хтивих думок: як у луцькому виші провели медійний тренінг

12 Квітня 2017, 17:16
4676

Студенти факультету філології та журналістики розмежовували поняття еротики та порнографії, писали та слухали еротичні вірші, а також спілкувалися з цікавими гостями.

Усе це спудеї робили під час тренінгу-девайсу «Медійні ігри в еротику» у вівторок, 11 квітня.

Атмосферу заходу створював саундтрек фільму «50 відтінків сірого». Ведучі дійства Марія Павлович та Максим Драч теж додали «перчинку» під час еротичного представлення гостей та «читання» хтивих думок присутніх.

Дві команди майбутніх журналістів змагались та практикувались у створенні різних журналістських жанрів. Вони шукали порушення законодавства у журналістських текстах, складали репортажі та читали власні вірші. Особливий ажіотаж викликало завдання із читанням радійного тексту еротичним голосом. Мали нагоду попрактикуватися і учасники команд, і глядачі заходу.

Цікавинкою дійства стали відео від викладачів, де вони розповідали про різницю між еротикою та порнографією і відповідали на каверзні запитання.

Найсильнішу реакцію – сльози від сміху, викликав виступ аспіранта кафедри слов’янської філології Андрія Чуя. Він розповів про дослідження, яке провів серед 50 знайомих дівчат. Усім їм він поставив одне запитання у соціальних мережах: як довести до оргазму лимон? Андрій Чуй поділився з аудиторією відповідями. З найбільш обговорюваних були: потерти, роздягнути, вичавити, полоскотати корінчик, погратися з ним. Правильна, зі слів аспіранта, відповідь – полоскотати йому цитрус.

Не менш обговорюваним став виступ студентки факультету філології та журналістики Оксани Наумчук. Вона продемонструвала публіці власні фото з елементами еротики, розповіла про свій досвід фотографа і моделі.

Журналістка Мар’яна Метельська розповіла студентам, як вона викрила луцький бордель. Після цього студенти змагались у вправному написанні заміток на запропоновану тематику.

Викладачі та студенти завершили дійство читанням еротичної поезії.

Одна з організаторів дійства, викладач кафедри соціальних комунікацій Оксана Косюк розповідає, що тренінг вдався, а межу між порнографією та еротикою не було стерто.

«Неможливо було перейти цю межу, оскільки, як ми з’ясували, за законодавством її немає. Це якесь внутрішнє відчуття кожної людини. Я не бачила жодного зображення і не чула жодного слова, яке б образило мене, як людину, тому я вважаю, що дійство було еротичним, але не порнографічним. На сьогодні, еротика – це всеохопний дискурс, тому ми вирішили попрацювати в цій сфері», – стверджує Оксана Косюк.

Учасники дійства теж запевняють, що захід вдався і був корисним для набуття необхідних у журналістській діяльності навичок.

«Загалом, я задоволена, що пройшло таке дійство. Сексуальна освіта і сексуальна комунікація, про яку ми сьогодні говорили, це дуже важливо і для журналістів важливо вміти в ній орієнтуватися. Проте, дуже неприємно вразило ставлення багатьох до цього заходу, як до театру, як до гри в «Секс по телефону». Хоча команди, які представляли свої попередні напрацювання, показали себе достойно», –  розповідає учасниця тренінгу Софія Гудич.

Ведучий заходу Максим Драч запевнив, що йому вдалось виконати завдання – вжитись в роль духу хтивих думок зі світу еротики та порнографії.

«Роль виявилась неважкою. Я скерував свої думки в потрібне русло, тому обладунки розпусти дозволили мені робити що заманеться. Під час тренінгу ми мали навчитися розчленовувати еротику і порнографію. Важливо навчитися розрізняти ці поняття і не переступати межу, адже еротика - це не тільки оголене тіло. Як ми показали, це може бути вірш або просто сексуальна манера подання тексту», – каже Максим Драч.






















1





1

Юлія КАРМАНСЬКА
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром