У Луцьку Олександр Ірванець запрошує послухати «Вірші на розлив»

25 Липня 2020, 09:28
На одному із заходів Фронтери 4770
На одному із заходів Фронтери

В рамках дофестивальних заходів «Фронтери», яка реалізовується цьогоріч за підтримки Українського культурного фонду, відбудуться творчі читання двох поетів – Олександра Шуміліна та Олександра Ірванця.

Лучан та гостей міста запрошують 26 липня в паб «Lucky Bull» (вул. Винниченка, 51). Початок - о 19:00. Про це інформують організатори.

Двоє друзів-поетів, двоє Олександрів приїдуть до Луцька, аби провести римовано-розливну бесіду.

Олександр Ірванець – співзасновник літугрупування БуБаБу, іронічний голос сучукрліту, класик з дошкульними жартами і відточеним пером, автор двох десятків книг, перекладач і лавреат численних всеукраїнських і міжнародних літературних премій.

Поруч із ним Олександр Шумілін із презентацією своєї першої збірки «Просте складне». Автор народився у Луцьку, однак згодом перебрався до Києва. Має педагогічну і філософську освіту. Працює журналістом і редактором в «Українській правді». Почав писати вірші студентом, близько 15 років тому. За цей час публікувався в різних альманахах, брав участь у десятках читань і фестивалях. Тричі був лауреатом премії «Смолоскип». У 2018-у переміг у конкурсі «Гранослов», в результаті чого вийшла перша збірка віршів.

«Поезію Олександра Шуміліна можна порівняти з пульсом, тобто вона чуттєва до настрою і руху. Навіть там, де йдеться про очевидні речі, вона не поверхнева. Поет не боїться бути наївним — у тому значенні, що не розучується дивитися на світ дитинними очима. І в той же час проявляє себе немилосердним філософом, осягнення якого — над світом і буттям», — йдеться в анотації до першої книжки поета.

В програмі заходу – поетичні читання, приємна розмова та багато гумору й сміху.

Вхід на подію вільний, однак із обов’язковим попереднім бронюванням столика за ном. 050 294 09 42. Організатори просять пам’ятати про заходи безпеки.

Довідка:

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром