У Луцьку посилять контроль за облаштуванням фасадів та паркомісць у новобудовах

22 Липня 2020, 15:48
Фото ілюстративне 3338
Фото ілюстративне

Під час сесії міської ради прийняли рішення «Про розроблення проєктів детальних планів територій на території Луцької міської територіальної громади».

Про це йдеться на сайті міськради.

«На жаль, багато років поспіль внаслідок відсутності системного підходу, внаслідок різного бачення, різноманітних зловживань у галузі будівництва, у нас в місті сьогодні є багато прикладів недоречної багатоквартирної забудови. Забудови, яка створює значне навантаження на транспортну мережу мікрорайонів, ще навіть не будучи зданою в експлуатацію, спричиняє транспортні колапси», – доповів депутатам радник міського голови Ігор Поліщук.

Також він зазначив, що відповідно до чинного законодавства, виконавчі органи Луцької міської ради позбавлені права погодження проєктної документації на будівництво, а надання містобудівних умов та обмежень занадто регламентовано. Містобудівні умови та обмеження складаються з шести пунктів і законодавчо заборонено додавати до них додаткові вимоги.

Однак виконавчі органи Луцької міської ради є замовниками розроблення проєктів детальних планів територій і при формуванні завдання на їх розроблення можуть зазначати додаткові вимоги. Затверджені проєкти детальних планів територій є складовою містобудівної документації на місцевому рівні, а отже є обов’язковими для дотримання при проєктуванні.

Читайте також: У Луцьку запрацюють кінотеатри

Прийнятий проєкт рішення зобов’язує управління містобудування та архітектури видавати містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирних житлових будинків (три і більше поверхів) та будівель громадського та комерційного призначення площею більше 1000 м кв лише у відповідності та на основі проєктів, детальних планів територій.

При цьому, обов’язковими стануть наступні вимоги:

  • забезпечення необхідної кількості паркомісць, в разі необхідності - проєктування будівництва підземних та окремо розташованих паркінгів;
  • розробка паспорту фасадів проектованих будівель;
  • дотримуватись вимог норм ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану територій» та ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» та інших нормативних документів і законодавчих актів, що регулюють містобудівну діяльність.

Серед іншого, дотримання цих вимог допоможе контролювати естетичність фасадів луцьких новобудов.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром