Зеленський розповів, як спілкувався з терористом

22 Липня 2020, 10:09
Зеленський розповів, як спілкувався з терористом 3901
Зеленський розповів, як спілкувався з терористом

Президент України Володимир Зеленський розповів, як відбувалося спілкування з луцьким терористом Максимом Кривошем.

Відео опубілкували на ютуб-каналі УП.

 

«Мене попередили, що він говорить з усіма 10-15 секунд. Трішечки більше він розмовляв з журналістом. А потім кидає трубку. Не хоче продовжувати.

Чекає, щоб було виконано всі його вимоги. Ми з ним говорили 7-10 хвилин. Ми домовилися, що він зробить перший крок. Він відпустить декількох наших людей. Я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф», – розповів Зеленський. 

Надалі домовилися, що він відпустить троє людей, натомість Зеленський запише відеозвернення про перегляд фільму «Земляне», адже саме такою була вимога Кривоша. Після виходу ролика в соцмережі, за домовленістю, терорист відпустить всіх заручників.

«Це очевидні для мене кроки. Якщо ми можемо щось робити без штурму, якщо ми можемо не ризикувати життям хоча б однієї людини то… я з такими принципами живу, жив і буду жити. Тому маємо результат. Результат – всі живі. Ми не боремося за рейтингами. Ми боремося за життя. Для мене це найголовніша цінність», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку трапилася безпрецедентна подія – чоловік на ім'я Максим Кривош взяв в заручники рейсовий автобус, де перебувало 13 людей. Терорист був озброєний. Окрім того, він повідомляв про сховану вибухівку в людному місці Луцька, але інформація про її наявність станом на ранок 22 липня так і не підтвердилася. 

Надвечір Кривош дозволив передати заручникам воду та їжу, а ще трохи часу потому відпустив перших трьох – дівчину, хлопця та літню жінку. Близько 22:00 терориста вдалося затримати, заручників звільнили.

Про  детальну хронологію подій, вимоги та біографічні факти з життя Максима Кривоша на псевдо «Плохой» можна прочитати у статті «Моя смерть взрывам не помеха»: все, що відомо про «луцького терориста».

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром