Лучани за п’ять місяців сплатили 20,6 млн грн акцизного податку

19 Червня 2015, 14:25
3751

За показниками  надходжень до місцевих бюджетів акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у січні-травні 2015 року на Волині лідирують Луцьк та Любомльський район. 
Зокрема, з 71,5 мільйони гривень акцизного податку з роздрібу в області, більше 10 мільйонів гривень сплатили споживачі підакцизної продукції на території Любомльського району і  20,6 мільйона гривень – лучани, - повідомляє Слово Волині.


«Думаю, що навіть найбільші скептики серед лідерів територіальних громад щодо можливостей залучення додаткових ресурсів у місцеві бюджети у вигляді акцизу з роздрібного продажу змінили свою думку. А за умови повної легалізації ринку алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального місцеві громади щомісяця матимуть реальні кошти для вирішення своїх проблем», - зазначив начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.


Вже традиційно в ГУ ДФС Волині закликають споживачів популярних підакцизних товарів пильнувати, чи відображають підприємці у чеку суму 5 відсотків акцизу, яку згодом вони перерахують у бюджет.
Нагадаємо, що суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром