Відчути себе частинкою всесвіту: лучани слухали вірші Сергія Жадана

20 Липня 2020, 10:18
3980

Жовті двері театрального ангара знову відчинили. Проте не для показу вистави «Гармидеру», а для виступу особливого гостя, який минулого року зібрав аншлаг у великому концертному залі розважального центру «Промінь». Цьогоріч Сергій Жадан читав свої вірші перед аудиторією із 40 людей.

«Фронтера 2020» через пандемію коронавірусу і карантин проходить у зовсім іншому форматі ніж фестиваль попередніх років. Замість насиченої триденної програми організатори вирішили проводити окремі зустрічі з авторами, з обмеженою кількістю відвідувачів та дотриманням маскового режиму.

1

1

1

Від карантину охочих почути вживу відомого українського поета не поменшало, тож 19 липня у приміщенні «Гармидер ангар-stage» відбулися дві зустрічі з Жаданом, між якими ангар ретельно прибирали та провітрювали. На вході перевіряли температуру та слідкували, щоб маски були на тих місцях, де потрібно.

Хоч досить незвично було бачити наполовину закриті обличчя та великі відстані між кріслами, атмосфера «Фронтери», яку ми знаємо, нікуди не поділися. Сергій Жадан вийшов на сцену, привітанням та кількома жартами налагодив контакт з присутніми і без зайвих передмов почав читати поезію.

Читайте такожУ Луцьку Сергій Жадан матиме додаткову презентацію

1

Як розповіли організатори, спочатку зустріч планували як презентацію збірки поезій Жадана «Список кораблів» та нової п’єси «Хлібне перемир’я». Але глядачі хотіли чути вірші у живому виконанні й поет був не проти. Майже дві години читань не перервали жодним питанням. Люди слухали в абсолютній тиші, відповідаючи на завершення аплодисментами.  

«Я давно слідкую за творчістю Сергія Вікторовича. Кажуть, що поезія – це щось таке особисте й відверте, але я відвідала цей захід, щоб відчути ритміку віршів, лірику від самого автора і таким чинимо ще краще її зрозуміти. Завдяки таким зустрічам ти відчуваєш себе частинкою цього величезного всесвіту ще більше», – поділилася враженнями одна з відвідувачів заходу.

Більшість гостей вийшли з ангара з новими книгами в руках, автографами улюбленого автора та просвітленими обличчями.  

Читайте також: До Луцька приїде поетка з Донбасу говорити про Семенка 












1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром