Як Україна цьогоріч святкуватиме День Незалежності

20 Липня 2020, 09:12
День Незалежності на головному майдані України 2992 Джерело: УНІАН
День Незалежності на головному майдані України

Рада у справах ветеранів при президентові підтримала ініціативу організацій провести Ходу ветеранів на День Незалежності.

Відбулось засідання Консультативної ради у справах ветеранів при президентові України, на якому обговорили поточні питання діяльності ради, а також законодавчі пропозиції щодо забезпечення соціального захисту ветеранів війни та членів сімей загиблих. Зокрема, одноголосним рішенням учасники засідання підтримали ініціативу низки ветеранських громадських організацій щодо проведення до Дня Незалежності України Ходи ветеранів як неполітичної та об’єднавчої акції, що продемонструє силу та єдність захисників нашої країни – передає  УНІАН.

Голова Консультативної ради Сергій Куніцин проінформував учасників засідання про заходи, заплановані до Дня пам’яті захисників України 29 серпня. Зокрема, в цей день планується провести загальнодержавну хвилину мовчання. Біля Михайлівського Золотоверхого собору відбудеться панахида в пам’ять про загиблих захисників України за участі родичів полеглих героїв, одночасно подібні заходи пройдуть у містах і селах України.

Також відзначили необхідність створення в кожному регіоні консультативних рад у справах ветеранів обласного рівня, які займатимуться ветеранською проблематикою на місцях. Разом з тим члени ради заслухали інформацію керівника робочої групи з юридичного забезпечення Дмитра Іванова щодо нового законопроєкту «Про статус ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) захисників України та ветеранів».

Читайте також: Чому в Любешеві не відзначали День Незалежності?

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром