«Клоун», правопорушник та корупціонер: скелети із шафи кандидатів на голову Заборольської ОТГ

10 Квітня 2017, 17:03
Кандидати на голову Заборольської ОТГ 8748
Кандидати на голову Заборольської ОТГ

Заборольська сільська об’єднана територіальна громада вже в кінці квітня проведе перші вибори, де мешканці сіл оберуть депутатів та голову ОТГ.

Сільська виборча комісія уже зареєструвала більше ста кандидатів у депутати та трьох кандидатів на крісло сільського голови.

Варто зауважити, керувати майбутньому очільнику Заборольської ОТГ доведеться одразу чотирнадцятьма селами, адже до складу об’єднаної громади увійшли такі сільські ради: Заборольська (села Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка), Боголюбська (села Боголюби, Богушівка, Тарасове),  Одерадівська (села Одеради, Городок, Сьомаки) та Шепельська (села Шепель, Заболотці, Охотин).

Район.Луцьк вирішив пригадати, як за роки публічного (і не зовсім) життя встигли «оскандалитися» кандидати у голови сільської ОТГ.

Токаренко Ілля Олексійович (секретар Волинської обласної організації Соціалістичної партії України)

Добре відомий у Луцьку та й поза його межами, як активіст та  борець за справедливість.

У липні 2015 року прославився купанням у тазику, яке здійснив у стінах Луцької міської ради. Цим активіст висловлював протест проти відсутності гарячого водопостачання. Тоді Токаренко наповнив водою тазик та розпочав водні процедури просто у фойє міськради,  запрошуючи міського голову Миколу Романюка потерти спину.

Такі дії активіста вже колишній перший заступник міського голови Тарас Яковлев назвав клоунадою, а самого Токаренка охарактеризував, як клоуна. Варто зазначити, що про цю витівку активіста Микола Ярославович часто розповідав українським та міжнародним делегаціям, тим самим підкреслюючи, що Луцькрада є максимально відкритою для громадян.

Вже у березні 2017 року на своїй сторінці у Facebook активіст звернувся до громадян з пропозицією придбати легендарний тазик, у якому він мився в раді, та тим самим підтримати його та його команду на виборах мера.

У липні 2016 року став одним з організаторів акції протесту проти бізнесу колишніх регіоналів. А саме, звертався до перших осіб держави з вимогою перевірити діяльність ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» та компанії з управління активами «Ореола», які, за його словами, мають зв'язок з Михайлом Добкіним та тіньовими коштами Партії Регіонів. Згодом сам Токаренко зізнавався, що після акції йому телефонували з погрозами та лякали фізичною розправою.

Неабияку активність проявляв активіст і в написанні звернень на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Зокрема, «його перу» належить ідея придбання міською радою повітряної кулі. У такій жартівливій формі активіст намагався висловити протест проти недоцільного використання бюджетних коштів. Мовляв, повітряна куля потрібна місту так само, як ремонт вулиці Лесі Українки та проспекту Волі.

Пропонував Токаренко також перевіряти депутатів та чиновників Луцькради на детекторі брехні. На його думку, спеціальна служба повинна провести посадовцям експертизу за допомогою поліграфа, ставлячи всього два питання: «Чи мали ви фінансову вигоду від перебування на цій посаді? Чи голосували ви на прохання когось із депутатів чи родичів?».  Йому ж належить ідея про заборону оплати закордонних поїздок депутатів з бюджету міста: нехай, мовляв, оплачують все з власної кишені.

Сосновський Антон Павлович (голова громадської організації «Волинський блок»)

Двічі обирався депутатом Луцької міської ради. Був членом постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Депутатські повноваження склав у 2015 році.

Чи не найбільше запам’ятався на Волині через звинувачення у привласненні «японських» грошей. У березні 2011 року група молодих людей, котрі назвали себе «Волинським блоком», під керівництвом тодішнього депутата Луцької міської ради Антона Сосновського, взялися збирати пожертви для допомоги народу Японії, де внаслідок стихії та вибуху на атомній станції «Фукусіма» загинули та вважалися зниклими тисячі людей.

Депутат обіцяв перерахувати кошти на банківські рахунки Посольства Японії в Україні. Однак, офіційної інформації про кількість зібраних грошей не оприлюднив. Тому темою «японських грошей» зацікавилася прокуратура Луцька. Лише через півроку, у вересні 2011, Сосновський передав лучанам подяку від японського посла та заявив, що кошти посольству віддав.

У свою чергу, правоохоронці дійшли до висновку, що посольство гроші отримало, однак законодавство Сосоновський все ж порушив, адже на запити ЗМІ та колеги-депутата щодо долі грошей відповідав із запізненням. Суд виніс покарання Сосновському у вигляді штрафу в 425 гривень.

Проте, це був не єдиний раз, коли  Антон Сосновський потрапляв у скандальні ситуації з порушенням закону.

У лютому 2013 року депутат став головним героєм ще однієї резонансної події –  Луцький міськрайонний суд на два роки позбавив Антона Сосновського водійських прав та права керування за водіння у нетверезому стані. До того ж, як виявилося на суді, екс-депутат вже притягався до адміністративної відповідальності за відповідне правопорушення та відпрацьовував 50 годин громадських робіт.

Боярський Валерій Федорович (голова Заборольської сільської ради)

Діючий голова Заборольської сільської ради Валерій Боярський до обрання на посаду чиновником не працював, а тому може похвалитися меншою кількістю пов’язаних з ним одіозних справ, аніж його опоненти.

У червні 2016 року був притягнений до відповідальності за корупційне правопорушення.  А саме – за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Тоді суд визначив накласти на Валерія Боярського адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400  гривень.

Окрім того, його пов’язують з діяльністю ТМ «Забіяка», підприємства якої розташовані на території Заборольської сільської ради.

 

За матеріалами видань «Район.Луцьк», «Волинські Новини», «ВІП», «Волинь24», «ВолиньPost», «Волинська газета». 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
11 Квітня 2017, 02:41
Боярський- реальний кандидат
11 Квітня 2017, 02:56
А СКІЛЬКИ МЯСА В КОВБАСІ ЗАБІЯКА
11 Квітня 2017, 02:57
Ж А Х !!!
11 Квітня 2017, 12:58
Оце мочать! Частіше б таке писали
11 Квітня 2017, 16:49
Тільки Боярський - голова Заборольської ОТГ!!!
12 Квітня 2017, 13:16
Один кращий iншого.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром