На очисних спорудах «Луцькводоканалу» чистять біологічні ставки

14 Липня 2020, 12:00
4603

Вперше за 47 років розпочали роботи з очищення біологічних ставків на очисних спорудах КП «Луцькводоканал».

Про це повідомив директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк, пишуть на сайті міської ради.

Такі заходи дозволять забезпечити кращу фільтрацію стоків та знизять навантаження на очисні споруди. Додаткове прискорення зневоднення мулових майданчиків та очистки зворотніх мулових вод вдасться забезпечити за рахунок спеціальних речовин-коагулянтів.

Окрім того, замінили старе обладнання на нове, зокрема: на повітряно-муловій станції встановили нову повітродувку KUBICEK, замінили насосний агрегат, відремонтували двигун, покрівлю та ін.

До кінця цього року передбачено замінити насосні агрегати на повітродувно-муловій станції, насосній станції сирого осаду та насосній станції рециркуляції, реконструкцію дренажної насосної станції під встановлення обладнання дозування реагентів для очистки стічних вод, заміну вентиляційної системи.

«Коли ми говоримо про очисні споруди, то необхідно розуміти, що першу чергу очисних споруд ввели в експлуатацію 1973 року, другу – 1978 року. На жаль, протягом цього часу не відбувалося кардинальних фінансових вкладень в оновлення обладнання, очистку біоставків», – розповів Ігор Поліщук.

Окрім того, наступного тижня проведуть презентацію проєкту комплексної реконструкції очисних споруд, над якою працюють вже багато часу. Для цього, у співпраці з Європейським інвестиційним банком, отримають кредит у розмірі 11 мільйонів євро.

Директор КП «Луцькводоканал» додав, що першочергово планують реконструювати усю будівельну та технологічну частину. Планово мають збудувати станцію зневоднення сухого осаду, що дозволить перейти від мулових карт до більш сучасної та закритої технології роботи.

«За умови підписання субкредитного договору на початку наступного року зможемо оголосити тендер на реконструкцію очисних споруд. Це надзвичайно велика кількість об’єктів, масштабні та складні роботи, до яких залучать європейські компанії із необхідним досвідом. В Україні за останні 30 років не будували жодних споруд такого масштабу», – підсумував Віктор Гуменюк.









Читайте також: У Луцьку закладам харчування дозволили приймати відвідувачів всередині

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024