Як юні лучани творили «хелловінські» символи

31 Жовтня 2015, 10:00
4576

На дитячому майстер-класі близько 15 гарбузів перетворилися на витвори мистецтва.

Вчора, 30 жовтня, відбувся другий день дитячого майстер-класу по різьбі на гарбузах, який проходив в еко-кафе "Оазис здорового харчування".

На «гарбузові посиденьки» зібралося чимало охочих. Директор кафе Олена Гаврилюк зазначила, що зараз досить вдалий час для влаштування майстер-класів. Адже у дітей канікули і вони мають більше вільного часу.

«Ми зібрали діток, щоб вони могли зайнятися творчістю, поспілкуватися і приємно провести час на канікулах. Сьогодні прийшло 12 учасників. На жаль, місця не так уже й багато, тому більше дітей ми записати не могли», – розповіла Олена Гаврилюк.

Взяти участь у майстер-класі могли діти з 8 років, адже меншим таке завдання не під силу. Кожен учасник мав змогу обрати із запропонованих ескізів малюнок, який йому сподобався і на його основі створювати виріб.

Керувала процесом керівник колективу «Народні ремесла» на базі 11 школи Наталія Вавринчук. Жінка розповіла, що творчістю займається уже давно, тому із задоволенням погодилася провести майстер-клас.

«Головне, щоб учасники були задоволені. Для мене спілкування з дітьми завжди дає енергію. Під час занять кожен може виявити свою творчість. Єдине що, на такий майстер клас годяться більш старші дітки, бо маленькі і порізатися можуть та і важко їм ще таким займатися», – поділилася Наталія Вавринчук.

Гарбузи, з якими працювала малеча, попередньо очистили та вирізали дно. Тож  юні митці із задоволенням спершу малювали, а потім вирізали «хелловінський» символ. Після закінчення дійства кожен забрав свій витвір додому.

































Текст та фото: Оксана ВЛАСЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром