У місті нагородили людей доброї волі

30 Жовтня 2015, 18:42
3352

Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО відзначив річницю та нагородив своїх волонтерів.

У Луцьку відбулася конференція, де волонтери Центру розповіли: чого змогли досягти за рік роботи.

Координатор відділу допомоги пораненим Наталя Толмачова розповіла, що коли його створювали, то ще не думали про якусь системну роботу,  бо все сподівалися, що війна невдовзі закінчиться. Головним своїм завданням бачили підтримку бійців на сході. Проте воєнні дії не припинилися, тож і допомога почала переростати у системну діяльність та співпрацю з різноманітними організаціями.

Відтак із волонтерського об’єднання центр перетворився на організацію.

«На початку жовтня було створено 5 відділів: Відділ розшуку зниклих безвісті та військовополонених, юридичний відділ, відділ допомоги пораненим бійцем та їх сім’ям, відділ допомоги сім’ям загиблих і логістичний відділ», - зазначила керівник Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська.

Основним надбанням  свого центру працівники вважають бази даних на бійців АТО. Є окремі бази на поранених та зниклих безвісти.  У центрі розповідають що шлях створення цієї бази був нелегкий, проте спільними зусиллями її вдалося створити.

Окрім того, за рік роботи вдалося підписати меморандуми про надання безоплатної допомоги з Луцьким міським центром вторинної допомоги, з Ковельським центром первинної допомоги, з громадським об’єднанням «Центр правової допомоги». Також уклали договори про співпрацю з міським та обласним центрамизайнятості, що суттєво допомагає у працевлаштуванні учасників АТО. В процесі роботи Центр розширив та налагодив зв’язки з Автомайданом України, з Волинською організацією Спілки ветеранів Афганістану, з різними громадськими об’єднаннями та спілками у області.

Також було створено проект «Меценати для солдата», що  дає змогу бійцям безкоштовно користуватися послугами та товарами, які запропонують підприємці.

Також працівники центру провели чимало акцій, аби допомогти дітям та сім’ям учасників війни на сході. Брали участь у «Фестивалі національної кухні», де представляли солодощі власного виробництва, а вирученні гроші використовували на потреби бійців.

Свої зв’язки центр починає розширювати і за кордоном. Зараз він співпрацює з багатьма організаціями за межами нашої держави,  від яких вже не одноразово отримував допомогу.

Наразі центр проводить ще одну акцію, завдяки якій сподівається забезпечити зимовим взуттям дітей бійців АТО.

Інна Голдованська розповіла, що за час роботи центру, через нього пройшла чимала сума:

«За весь час роботи через «Координаційний центр допомоги учасникам АТО» пройшла досить значна сума – це 708,155 гривень 51 копійка».

Після того, як керівник центру та керівники відділів розповіли про його роботу, Інна Голдованська вручила подяки та медалі волонтерам, котрі щодня турбуються про те, аби бійцям на сході було хоч трохи легше. Вони роблять непомітну на перший погляд роботу - укомплектовують аптечки, збирають кошти, відвідують лікарні, відправляють пакунки з різноманітними речами у зону бойових дій. Проте ця допомога іноді життєво необхідна. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром