Луцька молодь влаштувала дебати в бібліотеці

07 Квітня 2017, 23:10
1841

У Луцьку змагалися за кубок загальноміського дебатного турніру «Активна Громада: Право Вибору».

У красномовності юні дебатери змагалися в обласній бібліотеці імені Олени Пчілки у четвер, 6 квітня, - пише ВолиньPost.

У загальноміському студентському турнірі «Активна Громада: Право вибору» взяли участь 16 команд із вишів Волині та загальноосвітніх шкіл Луцька.

Турнір відбувався в рамках всеукраїнської ініціативи “Активна Громада”, яка об'єднує людей та громадські рухи задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту National Democratic Institute - NDI (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвикту USAID Ukraine - USAID Україна (USAID).

Дебатний турнір проходив за британською системою, в іграх брали участь команди уряду та опозиції.

Судив турнір дебатер із Івано-Франківська, двократний двократний переможець Західноукраїнської дебатної ліги(2015-2016 і 2016-2017); суддя Всеукраїнського дебатного турніру "Маю право", учасник, півфіналіст та фіналіст понад десятка всеукраїнських турнірів Орест Багрій.

Другий суддя - переможець ВДТ Волинська толока 2015, фіналіст ЗУДЛ 2016-17 та ДТ "Відкриваємо Сіверщину 2016", півфіналіст ВДТ "Підйом" 2014, "Маю право" 2015 Василь Чорнописький.

Учасники турніру змагалися та теми виборчого права та реформ в Україні. Зокрема, фінальною темою судді обрали: "Третій шлях для України". Цікаві аргументи, переконливі істини, відбиті твердження - усе це споглядали учасники турніру, які не потрапили у фінальну гру та глядачі.

На фінальну гру завітали і депутати міської ради: Микола Собуцький та Тарас Шляхтич.

Перемогу в фінальній грі здобула команда із Луцька, яка 29 квітня представлятиме Волинь на всеукраїнському дебатному турнірі.









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром