У Луцьку голодують політики і депутати

30 Жовтня 2015, 16:23
2970

Політики, громадські діячі та депутати Волині та Луцька доєдналися до всеукраїнської акції спротиву – одноденного голодування на знак солідарності зі в’язнями сумління і відзначення Дня політв’язнів.

Серед тих, хто приєднався до акції – перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

«Я долучився до одноденної акції, бо при нинішній владі політв’язнів виявилося більше, ніж за минулого режиму. Тому логічно, що є певна реакція суспільства, – каже політик у коментарі виданню Район.Луцьк. – У День політв’язнів, 30 жовтня, ми протестуємо проти свавілля влади і проти репресій. Цією акцією ми намагаємося зупинити безпідставні політичні репресії в Україні. Бо нині по тюрмам сидять ті, хто буди активістами Майдану, хто добровільно пішов на фронт і хто сповідує націоналістичну ідеологію».

Політик і депутат облради виклав фото Facebook на знак солідарності з політв’язнями
Політик і депутат облради виклав фото Facebook на знак солідарності з політв’язнями

Солідарний із політв’язнями й десяток луцьких політиків і громадських активістів, серед яких активістка Майдану, доброволець Майя Москвич, активіст громадської організації «Молодіжна платформа Волині» Володимир Бут-Гусаїм, активіст політичної партії «Народний контроль Волині» Юлія Грищук та ініші.

Нагадаємо, в нашій державі День політв’язня відзначають із 1974 року (за деякими даними – із 1972-го), коли в’язні сумління, а потому творці української незалежної держави Василь Стус та В’ячеслав  Чорновіл у засланні оголосили 30 жовтня днем політв’язня. А відтак відзначили його першим одноденним голодуванням.

Коментарі
30 Жовтня 2015, 18:58
идиоти. голодувати за вбивць?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром