Як працює система електронних петицій

30 Жовтня 2015, 13:10
4991

Не так давно у місті запрацювала система подання електронних петицій до міської ради. Район.Луцьк з’ясував, як писати петицію і чи дійсно ця процедура така проста.

Якщо ви помітили проблему,  вирішення якої є компетенцією депутатів, або у вас виникла хороша ідея, реалізація якої покращить життя міста, то є можливість сказати про це міським обранцям. Написання петиції дозволяє дійсно бути почутими владними структурами, оскільки звернення, котре набирає більше 300 голосів розглядається радою в обов’язковому порядку.

Тож  для того, аби створити петицію, перш за все, необхідно зайти на сайт Єдиної системи електронних петицій та обрати місто Луцьк.

Наступний крок – реєстрація, завдяки якій система матиме змогу визначити: чи дійсно ви знаходитеся у вибраному вами регіоні та попередити фальсифікацію голосування за певну петицію.

Після заповнення необхідних даних, на ваш номер телефону прийде код підтвердження, який потрібно ввести у поле. Завершується процес реєстрації після створення персонального паролю.

Відтак у вас з’являється можливість створити петицію. Перш за все, необхідно ввести короткий зміст петиції.

Обрати сферу, до якої належить ваше звернення.

І на насамкінець – написати основний текст петиції.

Якщо ваше звернення відповідає усім вимогам, то не пізніше двох робочих днів після перевірки модератором воно з’явиться на сайті у відділі «Триває збір підписів».

Збір підписів під петицією розпочнеться з моменту її опублікування і триватиме 14 днів.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39