Конфлікт навколо земель автостанції Луцька

30 Жовтня 2015, 11:47
3733

Через необдумані та поспішні дії автостанція №1, що в обласному центрі Волині, лишилась частини своїх земель. Головний архітектор міста пропонує створити спеціальну комісію, яка спробує залагодити ситуацію, адже поки ніхто компромісу не шукає.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 29-го жовтня, пише інформагентство «Волинські новини».

Територія навколо автостанції №1, розташованої на вулиці Конякіна, 39, не має розробленого детального плану території. За цю справу вже бралися у травні цього року, втім, - безрезультатно.

Чому нічого не вдалося - про це розповідає головний архітектор міста Леонід Герасимюк, який зауважив, що самі ж учасники конфлікту не йдуть на зближення.

«У нас складне питання про розробці детального плану автостанції. Вже відбулося обговорення, є певні зауваження підприємців з цього приводу. Вони просять не погоджувати план. А сама ж адміністрація автостанції взагалі відмовляється від участі у цьому проекті. Нам потрібно, аби між ними виник хоча б якийсь діалог», - зауважив посадовець.


Тому він запропонував створити спеціальну комісію за участю зацікавлених сторін, виконком таке рішення підтримав одностайно.

Зауважимо, раніше заступник начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв розповідав, що Автостанція №1 забудовувалася різними кіосками, й уже певні підприємства оформили право власності. Далі змінилося керівництво автостанції, й тепер виникають конфлікти, адже вже є майно підприємців, а земля досі належить автостанції.

До слова, акціонером автостанції є ПрАТ «ВОПАС», а власниками тимчасових споруд, розміщених на території земельної ділянки, прилеглої до автостанції №1 є: Герун Юрій Євгенович, Головій Ніна Миколаївна, Грицик Олександр Олександрович, Модла Ігор Михайлович, Ляшенко Вадим Вікторович, Потапчук Іван Матвійович.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром