«Не знаю, чи він святкував, чи щось курив», – у Луцькраді засудили рішення про абонплату на газ

06 Квітня 2017, 13:41
1845

Луцька міська рада направила звернення до парламенту з вимогою скасувати рішення про обов’язкову щомісячну абонентську плату за підключення до газових мереж.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні сесії у четвер, 6 квітня.

Нагадаємо, що 28 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

У Луцькраді вважають, що таке рішення є черговим побором для населення, яке має на меті збагатити олігархів, власників облгазів.

Читайте також: Абонплату за користування газовими мережами не скасують

«Олігархи вирішили, що вони недостатньо доять народ, то вони вирішили ввести податок «на повітря», – заявив депутат ради Микола Федік.

За словами депутата, відповідні звернення почали писати по усій територій України ради всіх рівнів. Тому важливо, аби хвиля обурення не затихла та стимулювала владу скасувати рішення, яке призведе до ще більшого зубожіння населення. Його думку підтримав і депутат Андрій Козюра:

«Я ніколи не вірив у нумерологію так, як сьогодні. Поясню чому: 28 березня на 28 свій день народження голова НКРЕП ( не знаю, чи святкував, чи щось він курив) вирішив повторити подвиг Джанні Родарі (Джанні Родарі автор казки «Пригоди Чіполіно», – авт.) і вирішив, що він крутіший сеньйора Помідора, який ввів податок на повітря», – зауважив депутат.

Андрій Козюра переконаний, що голова НКРЕКП Дмитро Вовк має відповісти за рішення, які мають на меті пограбувати українців.

«Цей чоловік вирішив зіграти головну роль у новому першоквітневому серіалі, назва якому «Як знищити український народ». Бо хлопець, який приїхав з Москви, з кондитерської фабрики «Рошен» вирішив, що він зможе у цій країні нещадно грабувати українців. В мене є питання до цього Вовка. Перше – коли він наїсться, і друге – коли він почне розуміти реальність і спуститься на землю?», – заявив депутат.

Відтак, депутати підтримали проект рішення про звернення до парламенту та президента з вимогою скасувати абонентську плату за підключення до газових мереж.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром