Ковельська: думали відбутися тисячею гривень на двох, а прийдеться віддати сімнадцять

06 Квітня 2017, 12:32
1258

Двоє луцьких молодиків за спробу підкупити правоохоронців заплатять штраф – тисячу неоподаткованих мінімумів на двох.

Луцький міськрайонний суд затвердив обвинувачення у наданні неправомірної вигоди патрульним поліцейським проти двох лучан, призначивши їм покарання – штраф в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (8 500 грн.) кожному, повідомили на сайті прокуратури області.

Нагадаємо, увечері 24 лютого 2017 року 19-річний та 21-річний нетверезі молодики чіплялися до перехожих неподалік магазину «Зося», що на вулиці Ковельській у Луцьку. Аби втихомирити їх, громадяни викликали поліцію.

Прибувши на виклик, двоє інспекторів патрульної поліції затримали правопорушників та помістили їх у службовий автомобіль.

Дорогою до відділу поліції молодики запропонували правоохоронцям неправомірну вигоду в розмірі 1080 грн. за непритягнення їх до адміністративної відповідальності за появу в громадських місцях у п’яному вигляді (правопорушення, передбачене ч.І ст.178 КУпАП).

Правоохоронці повідомили про цей факт оперативному черговому.

У ході досудового розслідування обоє обвинувачених визнали себе винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст.369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди) і з ними було укладено угоди про визнання винуватості.

Затвердивши угоди, суд призначив молодикам узгоджене покарання у виді штрафу.

Читайте також: Податківець-хабарник розкаявся і тепер заплатить штраф

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром