Героїв УПА: недотримані умови побудови дороги

29 Жовтня 2015, 17:25
4691

Жителі вулиці Героїв УПА змушені щодня ризикувати власним життям, просто ідучи до зупинки.

Колись дорога слугувала лише виїздом до прилеглих до Луцька сіл. Зараз вона  сполучає місто з об'їзною трасою міжнародного значення. На вулиці доволі інтенсивний рух транспорту, особливо вантажного, велосипедистів та пішоходів, проте тротуари залишаються необлаштованими.

Частину дороги відремонтували, інша ж настільки вузька, що дві машини ледве  можуть розминутись. Якщо тепла пора року ще дозволяла водіям та пішоходам якось миритися, поступаючись одне одному місцем на трасі, то погіршення погодних умов імовірно ускладнить рух. Ще однією проблемою є бетонні конструкції на люках, на які при поганій видимості можна «налетіти», скаржаться водії.


 

«Кожного дня їздимо на роботу в місто. Загалом дорога хороша, а от на вулиці Героїв УПА їхати складно: постійно треба зважати на люки, на пішоходів, інші машини. Особливо обережним треба бути з велосипедистами. Відстань маленька, багато хто їде як в Луцьк, так і в села. Коли йде дощ, не знаєш, у якої глибини яму можеш в'їхати. Шкода й пішоходів. Зранку на дорозі купа дітей, які йдуть до школи. Проїхати неможливо, боїшся зачепити. Не розумію, чому у центрі дорогу ремонтують, а тут шматок залишили», – каже водій легковика Андрій.


 

Жителі району розповідають, що дорога знаходиться надто близько до будинків, тому постійно треба щось ремонтувати. Вантажівки їздять і вдень, і вночі, тому спати неможливо. Кажуть, діти  щоразу прокидаються.

«Доводиться кожного ранку проводити дітей до зупинки. Ідемо: вони рядочком з яскравими рюкзачками, щоб хоч якось видно було. Я іду за ними. Залишається секретом, чому біля зупинки влада спромоглася установити тротуари, а за кілька метрів – духу не вистачило», – каже жителька району Наталія.



 

Для водіїв маршуток, яким щодня по кілька разів доводиться їздити, траса не становить загрози чи незручності. Хоча вони одні з головних та постійних учасників руху на трасі. Кажуть, що вже звикли поступатись дорогою і щиро не розуміють у чому проблема.

«А що ви хочете, будинки позносити, чи що? Їздили і будуть їздити. Іншої дороги немає, її  побудувати ще складніше. Можливо, до виборів щось і зроблять. Та навряд чи встигнуть. Звичайно, добре буде, коли зроблять. А поки маємо те, що маємо», – ділиться водій маршутки № 26.

У ДАІ Волині коментують, що стан дороги на вулиці Героїв УПА до повороту на вулиці Ківерцівську та Липлянську хороший, а от від магазину «АВС» і далі – проблемний. Проїзд незручний, адже недотримані умови побудови траси. На щастя, саме через це ДТП на вулиці не ставалися, частіше – через нетверезих водіїв, які перевищують швидкість на трасі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром