Суд у справі Вусенко: ротація адвокатів і перерва до 10 квітня

05 Квітня 2017, 19:20
1330

У справі позову Юлії Вусенко до Луцької міськради та депутата Григорія Пустовіта щодо визнання нечинним та скасування рішення Луцькради про усунення її з посади секретаря відбулася зміна адвокатів.

Чергове засідання відбулося 5 квітня, - повідомляє ВолиньPost.

Так, Віктор Веремчук розірвав угоду про представництво Пустовіта. Натомість він тепер представлятиме Ігоря Поліщука.

А Пустовіта надалі представлятиме Наталія Андріяш.

Поліщук також клопотав, аби його відпустили вести переговори щодо ситуації з відключенням водопостачання. Суд задовольнив прохання і він залишив засідання.

Опісля розпочали розгляд справи по суті.

Позивачка - Юлія Вусенко - розповіла про обставини припинення її повноважень, яке, за її словами, відбулося з порушенням регламенту та законодавства. Екс-секретар додала, що пропозицію від земельної комісії щодо розгляду питання про припинення повноважень внесли без додавання протоколу. Також позивачка зауважила, що дії, які відбувалися після припинення нею сесії – незаконні.

Пустовіт, за її словами, не мав права підписувати рішень, адже у законі чітко передбачені такі випадки – лише у випадку розгляду електронних петицій чи якщо сесія скликана з ініціативи депутата.

Окрім того, додала Вусенко, її незаконно звільнили із посади секретаря. Мовляв, 22 березня їй надійшов заказний лист про звільнення. «Коли прийшла за своєю трудовою книжкою… то побачила підпис, датований 15 березня», - каже Вусенко.

Але 16 березня її, як секретаря ради, відправили на 1 день у відрядження до Києва.

Згодом у засіданні розгорівся спір стосовно порядку візування. На переконання сторони позивача, у проекті, завізованому начальником юридичного відділу, мали б бути прописані й інші особи.

На це представники відповідача заявили, що Вусенко не мала вносити незавізованй проект у порядок денний. Та відповіла: про внесення просив голова земельної комісії Євген Ткачук.

Він та депутати Козюра, Поліщук звинувачували мене в тому, що не дозволяю їм здійснювати своїх повноважень, - мовила Вусенко.

Зрештою, після кількагодинного розгляду в судовому засіданні оголосили перерву до 10 години 24 квітня. Протягом цього часу представники відповідача та третьої сторони (Ігоря Поліщука, - ред.) мають ознайомитися із додатково наданими документами, а саме копією трудової книжки Вусенко та розпорядженням про відрядження.

Коментарі
05 Квітня 2017, 23:59
Все що хоча якесь відношення має до БЮТ має бути відправленно на смітник історії
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром