Влада не в змозі заборонити вчителям приймати подарунки

05 Квітня 2017, 16:22
3120

У міській раді надали відповідь на петицію, у який лучанин вимагав законодавчо заборонити педагогам приймати подарунки від батьків школярів.

На це клопотання відповів на сайті Єдиної системи місцевих петицій секретар Луцької міської ради Ігор Поліщук.

«Розглянувши електронну петицію щодо заборони вчителям/вихователям приймати, а батькам дарувати дороговартісні подарунки управлінням освіти Луцької міської ради надіслано лист від 29.03.2017 № 16.1-18/717 до відома та реагування керівникам навчальних закладів.
Доручено адміністрації навчальних закладів провести роз’яснювальну роботу на класних та загальношкільних батьківських зборів щодо недоцільності дарування дорогих подарунків вчителям та вихователям», – написав він. 

В той же час, зауважує посадовець, на державному рівні заборонено приймати подарунки лише особам, визначених у ст. З Закону України «Про запобігання корупції». 

Законі передбачає можливість дарування подарунків, а саме: «посадові особи можуть приймати подарунки, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, якщо вартість таких подарунків не перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день прийняття подарунка, одноразово, а сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не перевищує двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня того року, в якому прийнято подарунки». 

Посадовим особам забороняється вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування

«Таким чином, вчителі і вихователі навчальних закладів не підпадають під дію Закону України «Про запобігання корупції», заборона  батькам дарувати, а вчителям/вихователям отримувати подарунки не належить до компетенції управління освіти та Луцької міської ради».

Читайте також: Педагоги просять більше грошей з бюджету міста

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром