«Тіло тварини є власністю комунального підприємства», – директор КП «Ласка»

05 Квітня 2017, 14:30
2855

Директор КП «Ласка»  прокоментувала ситуацію з викраденням тіла собаки з території комунального підприємства.

Нагадаємо, учасники круглого столу щодо роботи КП «Ласка», що відбувся у Луцьку, вирушили на підприємство проінспектувати його. У результаті візиту на них написали заяву в поліцію за викрадений труп собаки.

Волонтерам на території КП, куди вони прибули після круглого столу, вдалось зафіксувати, як один із працівників притулку поспіхом почав ховати якийсь мішок і намагався винести його за територію «Ласки». Коли вони наблизились і запитали, що він приховує, чоловік відповів, що просто несе корм для тварин. Однак їм вдалось вихопити мішок, і те що вони там виявили їх шокувало: у мішку був труп собаки. Жахливий стан та неприємний запах свідчили про те, що тіло собаки пролежало на території притулку не один день, інформує ВАР.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук прокоментувала те, що сталося:

«Тіло тварини є власністю комунального підприємства, такої відкритості, як у нас немає ні в якому КП у світі. За кордоном взагалі є лише дві години відвідувань на день. І всі, хто приходить, питають дозволу на усе – фотографування, підійти до клітки, куди можна зайти, а куди – ні. Таким свавіллям дані зоозахисники наразили на небезпеку себе, працівників та  мешканців міста».

Вона стверджує, що існує спеціальна процедура зберігання тіла до розтину, який має проводитись у відповідній установі. За її словами, сторож, який ніс померлого через похилий вік пса, злякався натовпу і саме через це не сказав, що несе тіло на огляд до лікаря.

На її думку, «те, що тварини старенькі в нас живуть і помирають своєю смертю – доводить лише, те що ми не евтаназуємо їх. А даємо дожити їм стільки, скільки передбачено долею».

Директор КП назвала причиною виклику правоохоронців те, що мало місце викрадення майна підприємства – тобто, трупу собаки.

«Також невідомі особи, які увірвались на територію, – продовжує вона, –  самовільно посадили хворого котика (який був ізольований) до здорових котів, які тепер піддалися загрозі зараження». Мовляв, відкритість КП «Ласки» спричинила лише шкоду самим тваринам, «і це дуже сумно».

Тож, аби вберегти місто від «страшних епідемій» у КП планують ввести «години відвідування і правила для відвідувачів, згідно європейських». 

Пані Дана пропонує подивитися відеозапис круглого столу і самім зробити висновки: хто правий, а хто – ні.

 

Коментарі
05 Квітня 2017, 19:09
Цитую слова Богдана Вівчарика "працювати чесно не можливо". на цьому і поставимо крапку !
05 Квітня 2017, 20:59
Таке враження,що ця директриса є,м'ягко кажучи,неадекватною і потребує огляду психіатра...
05 Квітня 2017, 22:08
"Ласка" працює "сильно і потужно". Безпритульні собаки гуляють по центру міста, відпочивають на усіх газонах і це у них називається хорошою роботою.На мою думку - це розбазарювання бюджетних коштів.
05 Квітня 2017, 22:18
Скільки можна брехати? Той кіт сидів разом з усіма котами і не був ізольовоний! До того ж він був хворий! Пуляв зеленим проносом в різні сторони.
06 Квітня 2017, 12:53
Так, звичайно, у "Ласці" не все ідеально. Як і у будь-якому комунанльному підприємстві. Все як по шаблону - зробіть європейській рівень в українських реаліях. Але не треба забувати, що Дана створила Ласку з нуля - звісно, з допомогою волонтерів і працівників, дехто з яких вже тепер по той бік барикад. Але якби не було Дани - не було б притулку, бо вона дійсно має талант підприємця і організатора. Що б там не казали, але вона - лідер. Можливо, не всім подобається її стиль роботи і характер - я і сама знаю, що з нею нелегко. Але коли вони доб"ються свого і скинуть її з посади - що отримають? Так, хтось із цих критиків, можливо, і очолить Ласку... Але чи не буде ще гірше? В неї немає ні сім"ї, ні хобі, вона себе всю віддає ций справі - хто ще готовий так жертвувати? А Дана, впневнена, тоді все одно знайде своє місце. Очолисть новий проект, знову згуртує людей, знову почне якусь справу з нуля... Не подумайте, вона мені не родичка і не близька подруга, але я вже 13 років знаю її і отак збогу за цим всім спостерігаю. Хай не тішаться заздрисники, навіть якщо доб"ються свого - вона не пропаде!
06 Квітня 2017, 14:27
"У Ласці не все ідеально",це Ви так називаєте те,що там зараз твориться?При чому тут її х-тер і стиль роботи про яких "заздрисників"Ви говорите.Ви,особисто в притулку були?Можливо,колись лікували тварин,забраних з притулку?Все,що Ви написали,це просто гарні слова на захист Дани.А факти і реальність інша.Тварини, які хворі на інфекційні захворювання сидять разом ще з здоровими тваринами,не ізольовані,не вакциновані(цікаво,куди йдуть гроші на вакцинацію,зібрані волонтерами),цікаве питання про стерилізацію тварин, в притулку,забрані з притулку тварини, народжують,це "боротьба" з чисельністю безпритульних тварин.При таких проблемах в Луцьку вони,"гастролюють"по іншим містам,провертаючи афери і заробляючі гроші.Те,що вона не пропаде це точно,успіхів їй, але подалі від притулку і тварин!!!
06 Квітня 2017, 16:56
Прочитайте її текст у фб про цей випадок! Оговорки по Фрейду! То волонтерів мирно впустили,то вони увірвались, то несли труп, то він міг вкусити й заразити сказом, то називала майном, тепер вже власність. Відео з круглого столу порізане, підставлене, багато чого не показали, непристойний жест представника ГО, крики Дани і т.д..ага, одні ж волонтери погані.
11 Квітня 2017, 02:47
А с чего вы решили что это Богдана все создавала? До нее был директор по сему Лариса Александровна ее зовут которую это любительницо котЫкив подсидело
18 Квітня 2017, 01:10
Мене не крали i Новарчук нiде не заховала. Я втiк разом з трьох лапами собаками, якi постiйно тiкають з КП Ласка.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром