Шахрайки з Луцька видурили у фермерів 700 тисяч гривень

05 Квітня 2017, 12:52
2027

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам викрили групу лучанок, які протягом року ошукали понад 20 громадян на суму 700 тис. грн.

Правоохоронці з’ясували, що протягом червня 2015 – березня 2016 року 29-річна та 31-річна лучанки під приводом продажу сільськогосподарської техніки через сайти мережі Інтернет ошукали 24 громадян та заволоділи їхніми коштами на загальну суму 700 тис. грн., повідомили на сайті ГУНП у Волинській області.

Лучанки розміщували на веб-ресурсах у Інтренеті оголошення про продаж сільськогосподарської техніки за заниженими цінами.

Умови придбання товару шахрайки обговорювали із потерпілими по телефону та переконували людей у правдивості досить низької вартості сільськогосподарської техніки. Після цього зловмисниці укладали договір фінансового лізингу із потерпілими, умисно замовчуючи при цьому його суть та умови, супроводжували їх в банк, з метою оплати комісії за організацію такого договору, свідомо обманюючи їх, що ці кошти є авансом або повною вартістю купівлі транспортного засобу.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять заходи на встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром