У Музеї Корсаків презентують проєкт «(de)Термінація»

04 Липня 2020, 13:48
3686

Упродовж тижня митці з Києва, Львова, Ужгорода, Мукачево, Харкова, Хуста та інших міст України в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків реалізовували унікальний проєкт «(de)Термінація».

Вже завтра, 4 липня, о 17:00 відбудеться презентація та водночас закриття проєкту.

Вхід вільний (у захисних масках та з дотриманням дистанції). Запрошують всіх охочих.

Нагадаємо, куратор проєкту Тарас Табака хоче показати, що мистецтво здатне впливати на формування простору, як соціального, так і фізичного. Мистецтво насправді здатне визначати будь-який простір у якості власності. Творчий процес у цьому випадку стає своєрідним інструментом впливу, диктатурою культури у незаангажованому просторі.

«Творча дія самого процесу є визначальною, рушійною силою до визнання тимчасовості, відмови від апофеозу вічності чи пафосу геніальності в силу наших реалій, моментальної кліповості та плинності буття. Створені у процесі речі підуть в нікуди як і їх автори, котрі це чітко розуміють. Свідома відмова від картинності чи увіковічнення образу є потужним елементом свідомої трансформації, самопожертви та споглядальної мудрості», – каже Тарас Табака.

А ще, на думку митця, «(de)Термінація» надасть можливість глядачеві спостерігати творчу ритуальність, творення утопій. Адже комунікативні можливості починаються не із закінченого твору, як результату дії, а з того ж таки процесу, присутньої споглядальності в обставинах творчої майстерні.

Таким чином: «Мистецтво формує простір», а не навпаки», «Немає і не може нічого бути вічного»,  «Про хороші речі голосно не говорять», але говорити про них потрібно…» – власне ці три ключові позиції і стануть провідними у проєкті.

Варто зауважити, що  кожен охочий може стати учасником дійства у плані споглядання, адже від сьогодні й до суботи ви можете завітати і, перебуваючи з художниками в одному «мистецькому полі», стежити за процесом «(de)Термінації» у Музеї Корсаків.













 

Читайте також: Як в Музеї Корсаків митці творять перформенс «(de)Термінація»

 

Коментарі
03 Липня 2020, 22:51
Дегенеративне мистецтво. Всіх в піч.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024