Луцький суддя відмовився розглядати резонансну справу посадовця-хабарника

05 Квітня 2017, 08:32
1730

Суддя Луцького міськрайоноого суду Ігор Ясельський заборонив відеофіксацію судового засіданняу резонансній справі, що має суспільний інтерес, і згодом заявивив самовідвід. 

4 квітня у Луцькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у кримінальній справі за фактом отримання неправомірної вигоди екс-керівником ДАБІ у Волинській області Сергієм Шемейком, повідомляє Громадське.Волинь.

Журналісти звернулися до судді із проханням дозволити відеозйомку судового засідання, але суддя прислухався до клопотання адвоката обвинувачуваного Олега Антонюка і заборонив відеофіксацію, а згодом заявивив про самовідвід. Він обгрунтував це рішення тим, що він уже розглядав справу про адмінправопорушення, вчинене Сергієм Шемейком (йдеться про порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів), і визнав його винним.

Отже, тепер слід чекати, поки автоматизована система визначить, хто ж розглядатиме цю справу про хабарництво, вчинене службовою особою.

Нагадаємо, у листопаді посадовця ДАБІ у Волинській області Сергія Шемейка спіймали «на гарячому». Він, за попередньою змовою із юристом та спеціалістом-проектантом, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, налагодив корупційний механізм з систематичним вимаганням неправомірної вигоди від осіб, зацікавлених в отриманні дозвільних документів в сфері містобудівної діяльності.

Волинськими правоохоронцями задокументовано факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, значних сум коштів, від 1000 до 2500 доларів США, за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

У ході обшуку 11 листопада в посадовця було вилучено понад 30 тисяч доларів США. 

А у березні цього року рішенням Апеляційного суду Сергія Шемейка поновлено на роботі.


 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром