Водоканал звітує, де в Луцьку ремонтував труби

29 Жовтня 2015, 14:11
3299

Міська влада запевняє – «Луцькводоканал» готовий до зими і планує розширяти мережу водопостачання.

За словами водників, особливу увагу приділено ремонту та заміні мереж водопостачання та водовідведення, інформує прес-служба водоканалу.

«Незважаючи на фінансові труднощі, за 10 місяців поточного року замінено 2,39 км аварійних ділянок водопровідних мереж з запланованих 1,26 км (189,5%) та 151 м – каналізаційних, – розповіли водники.

Завдяки фінансуванню з міського бюджету було замінено найбільш аварійні ділянки водопроводів в Привокзальному районі, на вулиці Конякіна, вулиці Словацького, замінено 324 метрів погонного водогону на вулиці Гордіюк-Кравчука та 102 метрів погонного самопливного каналізаційного колектора, діаметром 600 мм на вулиці Набережна.

Відтак замінили частину старих зношених труб на полімерні із терміном придатності не менше 50 років.

«За власні кошти КП «Луцькводоканал» замінено 1,6 кілометра аварійних ділянок мереж по місту, зокрема найбільш аварійно небезпечну в Луцьку частину сталевого водогону на вулицях Дубнівській та Рівненській. Тут доводилось ліквідовувати по чотири а то й більше поривів за місяць. Труба настільки прогнила, що неможливо було проводити зварювальні роботи», – констатують у водоканалі.

Для реконструкції водогону використано сучасні труби з поліетилену (ПЕ), діаметром 450 мм, які гарантують більш надійну та тривалу його експлуатацію.Загалом було замінено 278 метрів погонного водогону. Загальна вартість робіт склала понад 550 тисяч гривень без ПДВ.

Також для забезпечення сталого функціонування водопровідно-каналізаційного господарства міста в осінньо-зимовий період замінено 10 пожежних гідрантів, відремонтовано 146 ВК колодязів, встановлено 151 залізобетонних кришок, замінено 45 люків і 24 засувки.

«Продовжуються роботи по зменшенню вуличних водорозбірних колонок - демонтовано 6 водозабірних колонок, що складає  120% від плану. До слова, у Луцьку зараз лишилося 81 колонка, ще рік тому їх було близько сотні», – звітують водники.

Підготовка водопровідно-каналізаційного господарства міста до зими для підприємства обійшлася в понад один мільйон гривень.

«Підприємство технічно готове до роботи в осінньо-зимовий період, – говорить головний інженер  КП «Луцькводоканал» Сергій Строк. – На сьогоднішній день фахівцями підприємства проведено ряд запланованих заходів для забезпечення безперебійної роботи систем водопостачання та водовідведення  в умовах сезонного зниження температури».


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром