Нові керманичі: кандидати в заступники мера розповіли про те, що робитимуть на посаді

04 Квітня 2017, 20:07
3256 Джерело: Таблоїд Волині

Кадрові зміни, розширення меж Луцька, використання досвіду провідних українських міст та тотальний контроль за міськими підприємствами – основні завдання,  які ставлять перед собою майбутні заступники міського голови. 

Нагадаємо, що у зв’язку зі  звільненням чотирьох заступників мера, виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук запропонував нових кандидатів на посади замів.

Григорій Вікторович Недопад

«Я не та людина, яка почне махати шаблею і відразу щось робити»

Заради посади першого заступника Луцького міського голови Григорій Недопад готовий піти з посту голови Ківерцівської районної ради, якою мав би керувати ще найближчі три роки.  Посадовець стверджує – у разі переобрання Луцького міського голови, втратити роботу в луцькій мерії не боїться. Оскільки у політику очільник райради прийшов з бізнесу, то завжди матиме куди повернутися.

Кандидат зазначає – говорити про нові підходи у роботі  поки не готовий, адже спочатку має намір ознайомитися з усіма питаннями та проблемами, якими до нього займався Тарас Яковлев. Має надію, що в цьому йому допоможе депутатський корпус та керівники комунальних  підприємств.

Однак зазначає – нагальні проблеми, як от відсутність гарячої води, державна заборгованість по виплаті субсидій та інші будуть вирішуватися негайно та жорстко – напряму через Київ.

«Виїжджати відразу на Київ та давати запитання в лоб – чому так відбувається і чому так сталося», – заявив кандидат на посаду.  

Григорій Недопад також  переконаний, що Луцьк уже починає задихатися, тому повинен продовжувати політику щодо приєднання нових територій.  Він сподівається, що у перспективі місто виросте у 2,5 – 3 рази та на другому етапі децентралізації залишиться обласним центром, обігнавши у цьому питанні місто Рівне.

Сам Ігор Поліщук зазначив, що від першого заступника вимагатиме контролю за тим, як відбуваються ремонти доріг, прибудинкових територій,  чи дотримуються ремонтники гарантійних  термінів та чи раціонально розподіляються кошти міста.

Натомість сам Недопад наголошує – роботу розпочне тільки після детального вивчення проблем міста:

«Я не та людина, яка почне махати шаблею і відразу щось робити. Спочатку треба вивчити ці питання», – заявив кандидат.

 

Григорій Олександрович Пустовіт

«Немає  посадовця, який не буде під критичним оком»

У разі обрання на посаду заступника, діючому депутату Луцькради доведеться скласти свій мандат, утім така перспектива майбутнього посадовця не лякає.

При вступі на посаду, Григорій Пустовіт має намір перш за все ознайомитися з роботою усіх підконтрольних йому галузей, а саме – медицини та освіти, якими до нього займався Андрій Киця. 

Тому попереджає – подекуди доведеться провести «хірургічне втручання» у кадрові питання. Проте зазначає,  що звільняти усіх підряд наміру не має.

«Є кадрові питання. Немає  посадовця,  який не буде під критичним оком і якому не буде надана критична оцінка. Проте огульного звільнення не буде», – зазначив Пустовіт.

Окрім вирішення кадрових питань майбутній заступник має намір зайнятися розвитком і самих галузей – освіти, культури та здоров’я. Тому попереджає, що виступатиме лобістом саме цих напрямків.

І звісно ж запевняє, що, як керівник буде вносити у галузі щось нове. Для цього вивчатимуть передовий досвід українських міст.

Серед перспектив – розвиток приватної освіти, яка у свою чергу створюватиме конкуренцію, а відтак і сприятиме тому,  що загальноосвітні заклади надаватимуть якісніші послуги.   

 

Рачков Олександр Леонідович

«Як будь-яка людина прагну росту у житті»

Наразі Олександр Рачков очолює юридичний відділ Луцької міської ради. Посадовець стверджує – йти у заступники вирішив через бажання кар’єрного та професійного росту, адже у Луцькраді працює вже чотири роки.

Юрист переконує, що йому добре відомі проблеми міста, бо всі питання ради проходять візування юридичного відділу. До слова, замінить Рачков Сергія Григоренка, у віданні якого були міський транспорт та соціальна сфера.

Перш за все майбутній заступник має намір поспілкуватися з керівниками всіх управлінь, які йому доведеться курувати. А вже після цього говорити про те, як покращувати їх роботу.

Зокрема, великі сподівання Рачков покладає на Луцьке підприємство електротранспорту,  яке, на його думку, потрібно розвивати і надалі.

 

Петрочук Костянтин Павлович

«Спорт і екологія є запорукою здоров’я»

Ще одним заступником мера стане нині ще депутат Луцькради, радикал Костянтин Петрочук.

У його віданні будуть сфери, якими раніше займався екс-заступник Юрій Моклиця.

Депутат говорить, що при вступі на посаду велику увагу приділятиме  розвитку спортивних об’єктів. Не забуде і про міські зелені зони. Зокрема вважає,  що варто облагородити не тільки центральний міський парк,  а й приділити більше уваги парку 900-річчя, парку у районі ЛПЗ та 40-го кварталу. Це на його думку, допоможе підтримувати здоров’я лучан.   

За наявності фінансових можливостей, Петрочук хоче також добудувати відкритий басейн з трибунами. Там, за словами депутата, можна буде проводити змагання, що матиме велике значення для міста.

Проте розвивати, каже Петрочук, потрібно не тільки плавання, а й футбол, бійцівські та інші види спорту.

Розібратися майбутній посадовець обіцяє і з комунальним підприємством «Ласка»,  яке час від часу отримує критичну оцінку лучан та депутатів.

Софія СІЧКУН

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментарі
05 Квітня 2017, 04:17
Ніхто не збирається зачистити місто від різних міні казино під вивісками всіляких лоторей
05 Квітня 2017, 11:30
Куди ви шушара укропівська підете після виборів???
06 Квітня 2017, 02:22
Обличчя не спотворенні інтелектом
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром