Чому діти з інвалідністю не можуть продовжити лікування у Луцьку

02 Липня 2020, 12:58
4487

Від середини березня єдиний в обласному центрі заклад для реабілітації «Пролісок» не працює через карантин. Мами дітей з інвалідністю просять відновити заняття.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільного.Волинь».

Свої історії кореспондентам Суспільного розповіли лучанки Іванна Соха та Олена Повідзіон. Обоє виховують дітей з інвалідністю. Кажуть: останні три місяці лишилися без необхідної допомоги від реабілітологів.

Артур у Центрі реабілітації «Пролісок» займався з 2 років.

«Раніше ми багато чого могли і знали, наприклад, можу сказати про Артура, він розрізняв кольори. Через відсутність реабілітації пішло погіршення, він вже їх не розрізняє», – каже Олена Повідзіон.

 

Дотримання режиму та соціалізація не менш важливі для діток з інвалідністю, ніж щоденні фізичні вправи, каже лучанка Іванна Соха. Її син Данило має дитячий церебральний параліч.

«Дитина з реабілітологом поводиться спокійніше, вона дається, а вдома – не виходить»,– каже жінка.


Реабілітаційний процес у Луцькому центрі «Пролісок» призупинили з 16 березня, розповіла його керівниця Людмила Казмірук. Таке розпорядження Міністерства соціальної політики, якому підпорядкований Центр.

«У зв’язку з тим, що Кабінет міністрів прийняв постанову про продовження карантину до 31 липня, поки що нам дозвіл на відкриття не дали.Тобто до 31 липня ми ще на карантині», – розповідає директорка.

Послуг на дому фахівці реабілітаційного центру «Пролісок» дітям з інвалідністю не надають. Нині педагоги, реабілітологи, інші працівники, зі слів керівниці, у відпустках або простої.


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром