Театр «ГаРмИдЕр» виступатиме з новим проєктом

01 Липня 2020, 17:11
Театр «ГаРмИдЕр» виступатиме з новим проєктом 4492
Театр «ГаРмИдЕр» виступатиме з новим проєктом

Театр «ГаРмИдЕр» офіційно розпочинає новий проєкт «Мультимедійна вистава-перформанс «Кострубізми. Кумановський».

Про це йдеться на сторінці театру в фесбуці.

Ми успішно пройшли всі етапи конкурсного відбору проєктів Український культурний фонд і вже підписали договір! Вітайте! Це було непросто – потрапити в першу десятку реєстру, що складався з 89-и проєктів експертного відбору програми «Інноваційний культурний продукт» у лоті «Театр/Танець/Цирк». Це було мотивуюче – передбачити всі деталі, пов’язані з роботою над цим проєктом. Навіть такі, як підготовка та показ в умовах карантину. Але завдяки професійним порадам та підтримці експертів УКФ, нам все вдалося! І сьогодні відбулася перша організаційна зустріч команди, де й озвучили, що прем’єру очікуємо в кінці жовтня», – йдеться у дописі.

Театрали поділилися також і тим, над чим працюватимуть найближчим часом.

«Ми ризикнемо «оживити» світ, створений українським художником Миколою Кумановським, у спектаклі, з допомогою графіки, перформативних і театральних прийомів, оригінального звукоряду. Митець протягом сорока років жив і творив у Луцьку, де у 2018 році у Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків відкрили Меморіальний музей, названий на його честь. Власне, у концепції створення вистави якраз і лежить ідея «живих проєктів», пов’язаних із музейними просторами.Цінність художнього спадку Кумановського – безперечна, і наша ціль – популяризувати творчість митця якомога ширшій аудиторії. Та далеко не всім шанувальникам відомо про унікальну й досі не представлену на загал серію його графічних та літературних робіт під назвою «Кострубізми». Вона й стане основою для створення сценарію.

 Досі Миколі Кумановському не було присвячено жодного подібного візуального проєкту. Мріємо, щоб цей універсальний для сприйняття спектакль і його відеоверсію побачили люди різної культурної приналежності в різних нетеатральних просторах. Хочемо на повну використати цю унікальну можливість –поширювати сучасне мистецтво через популяризацію таких величних імен», – йдеться у дописі.

Вже невдовзі планують привідкрити завісу прем'єри нового театрального сезону.


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром