Консульства по всій Україні відновили свою роботу

04 Квітня 2017, 13:02
1814

Польські дипломатичні установи в Україні відновили роботу, яка була призупинена минулого тижня через обстріл консульства в Луцьку. 

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF FM.

За словами Ващиковського, українські служби взяли під належний захист польські дипломатичні установи. Він уточнив, що установи отримали охорону від Національної гвардії України.

На сайті консульства Польщі в Луцьку, зокрема, повідомляється, що з 4 квітня відомство «відновлює прийом заявників, громадян України і третіх держав, у візових справах, Карти Поляка та інших».

Посольство в Києві і консульства в декількох містах були закриті з 29 березня, коли з гранатомета було обстріляно консульство в Луцьку. 

Нагадаємо, в ніч на 29 березня генконсульство Польщі обстріляли у Луцьку. Польський консул Кшиштоф Савіцкі зазначив, що обстріл – ніщо інше, як теракт.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю і пообіцяло направити ноту протесту через напад на генеральне консульство країни в Луцьку.

На думку глави Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровичаобстріл консульства Польщі показав, що провокації для дестабілізації польсько-українських відносин вийшли на новий рівень.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що міністерство зробить все для того, щоб покарати винних в обстрілі.

Бюро нацбезпеки Польщі назвало провокацією обстріл генконсульства.

Генеральні консульства Республіки Польща в Києві, Харкові, Одесі, Вінниці та Луцьку 29 березня зупинили роботу.

31 березня у прес-службі СБУ повідомили, хто був замовником обстрілу консульства у Луцьку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром